Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Groothandel Sligro tijdelijk open voor 'de gewone consument'

Gepubliceerd op 19 maart 2020
Stadhuis in Vlissingen

Om de voedselvoorziening in Nederland op peil te houden, gaat in Zeeland (en dus ook in Vlissingen) groothandel Sligro open voor de gewone consument. Dat heeft supermarktkoepel CBL bekend gemaakt. Normaal gesproken kunt u bij deze groothandel alleen boodschappen doen als ondernemer met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
Dat de groothandel open gaat voor gewone consumenten is op nadrukkelijk verzoek vanuit de supermarkten en de groothandels zelf.

Geen tabakswaren en sterk alcoholhoudende drank

Volgens de woordvoerder van de Sligro is het hele assortiment van de groothandel beschikbaar voor de gewone consument, met uitzonderingen van tabakswaren en sterk alcoholische drank. De verkoop van sterk alcoholische drank aan de gewone consument door de groothandel is niet toegestaan, omdat zij niet beschikken over de juiste vergunningen.

Tijdelijke maatregel

De openstelling van de groothandels is een tijdelijke maatregel. Zodra de noodzaak niet meer aanwezig is, zal de verkoop aan de gewone consument gestaakt worden.

Lees meer over berichtgeving coronavirus

  • Op de pagina Corona nieuwsoverzicht vindt u alle berichtgeving van de gemeente Vlissingen over het coronavirus. In de alinea 'Nieuws' ziet u ook welke activiteiten en bijeenkomsten zijn afgelast of uitgesteld.;
  • Op de pagina Corona en ondernemers vindt u informatie die voor ondernemers belangrijk is.