Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Buurtcafé in de Vlissingse bibliotheek 5 maart 2020

Gepubliceerd op 2 maart 2020
Buurtcafé Vlissingen, een gezellige ontmoetingsplek

Iedere 1e donderdag van de maand kunnen Vlissingers van 10.00-12.00 uur terecht in het Buurtcafé in de bibliotheek in Vlissingen.

Ontmoetingsplek

In het Buurtcafé gaat het om het ontmoeten en leren van elkaar. Een initiatief van ZB| Bibliotheek Vlissingen in samenwerking met de gemeente en Project Postmaatje. Iedereen is van harte welkom voor een praatje, ideeën voor de stad of gewoon een kop koffie. Aanmelden hoeft niet, er is een gratis inloop!

Thema 5 maart 2020

Ieder buurtcafé staat in het teken van een bepaald thema. De onderwerpen hebben te maken met de actualiteit én met de stad. Inwoners kunnen ook zelf thema's inbrengen.
Op 5 maart is het thema 'Bewegen'. Met als vraag: hoe kunt u op een laagdrempelige manier vaker bewegen? Enkele voorbeelden.

Elke stapt telt

‘Elke stap telt’ is een wandelproject, bedoeld om 55-plussers in beweging te krijgen. In 10 weken tijd wordt de conditie verbeterd. Er wordt wekelijks individueel en in een groep gewandeld in de wijk Paauwenburg.

Hoepelen

Daarnaast komt de Vlissingse Eef haar sportieve en niet-alledaagse passie met de bezoekers delen: het hoelahoepen. Eef neemt speciale fitness Bodyhoops mee waar gewicht in zit, waardoor het gemakkelijker is de hoepel hoog te houden. Het is een enorm goede oefening voor de rug en buikspieren.
Eef is gaan hoelahoepen omdat ze met grote regelmaat rugpijn had. Sinds het Bodyhoopen is de rugpijn weg. Maar behalve dat, is het vooral leuk om te doen.

Laagdrempelig

Mevrouw van Wijnen van ZB| Bibliotheek Vlissingen: "Met het Buurtcafé hopen we mensen te bereiken die graag een praatje maken en buurtgenoten willen leren kennen. De Bibliotheek is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar je kennismaakt met cultuur, maar ook met elkaar. Een plek waar je komt om te ontspannen, zoals ook in een park of een café."