Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vlissingen deelt lief en leed in eigen straat

Gepubliceerd op 14 februari 2020
Bord met tekst 'Kingma's koffiehuis'

De wijkcoördinatoren van de gemeente Vlissingen peilen of er voldoende animo bestaat om 'lief en leed' activiteiten op te starten in de eigen straat. Zo kunnen er hartverwarmende contacten ontstaan tussen bewoners van een straat. De steun die u in een straat of kleine buurt aan elkaar kunt geven, blijkt waardevoller dan u in eerste instantie misschien denkt. Mevrouw S. Kingma uit Oost-Souburg weet er alles van.

Koffiehuis

In Oost-Souburg bestaat het koffiehuis van mevrouw Kingma inmiddels 5 jaar. Een mooi voorbeeld van hoe in ongedwongen sfeer een netwerk kan ontstaan. Niet alleen persoonlijk aan de koffietafel, maar ook heel modern en digitaal via sociale media als Facebook.
Naast de koffiehuis activiteiten heeft ze kort geleden met behulp van sponsors, 18 pakketten uitgedeeld aan mensen die dat goed konden gebruiken. Ook heeft ze een ruilkast voor langer houdbare producten voor het huis staan. Alles is kleinschalig en ongedwongen, maar juist daardoor heel waardevol. De wijkcoördinatoren zetten zich er graag voor in om ook andere inwoners hiervoor enthousiast te maken.

Versterking buurtgevoel

In enkele andere steden bestaan al succesverhalen waarbij het buurtgevoel is versterkt. En dat door simpelweg iets aardigs voor elkaar te doen, zonder ingewikkelde procedures of theorieën. Vaak begint het met het samen drinken van een bakje koffie of thee bij iemand thuis. De onderlinge contacten verbindt mensen nog meer.

Interesse?

Heeft u interesse om ook in uw straat lief en leed activiteiten op te starten? Stuur dan een mailtje naar de wijkcoördinatoren Michelle Vos en Matthijs Bode voor vrijblijvende tips en meer informatie. U kunt ze bereiken via e-mail wijkcoordinator@vlissingen.nl.