Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Brief aan minister president Rutte over marinierskazerne

Gepubliceerd op 12 februari 2020
Mariniers in rubberboot op volle snelheid
Mariniers in actie

Staatssecretaris Visser gaf op 11 februari 2020 aan dat de beslissing over de Marinierskazerne nu aan het kabinet is. Om deze reden richten de bestuurders van provincie Zeeland, gemeente Vlissingen en waterschap Scheldestromen hun brief van 12 februari 2020 nu aan minister president Rutte.
Na afloop van het gesprek van de Zeeuwse bestuurders met de staatssecretaris op 11 februari, was het duidelijk dat Defensie niets ziet in de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen.

Beginselen van behoorlijk bestuur

In de brief zeggen de bestuurders in de inleiding, dat zij zeer teleurgesteld zijn in het proces van de afgelopen maanden. "De staatssecretaris heeft nu bevestigd wat wij al enkele weken vreesden, namelijk dat er een heroverwegingsproces over de Marinierskazerne heeft plaatsgevonden, waar wij opzettelijk buiten zijn gehouden. De inzet was kennelijk om ons te confronteren met een voldongen feit. Wij blijven van mening dat dit niet de wijze is waarop overheden met elkaar om horen te gaan. Deze handelswijze tart de beginselen van behoorlijk bestuur en schaadt het vertrouwen tussen kabinet en regio."

Objectieve rechtvaardiging

De brief gaat verder in op de onderwerpen die tijdens het gesprek aan de orde kwamen. "In de argumenten die tot nu toe aan ons gegeven zijn, zien wij geen objectieve rechtvaardiging voor de heroverweging, laat staan voor het besluit dat de staatssecretaris nu voornemens is aan uw kabinet voor te leggen."
De brief van 12 februari 2020 is als bijlage aan dit nieuwsbericht toegevoegd.

Downloads
TitelTypeGrootteLees voor
Brief_Marinierskazerne_Vlissingen_12-02-2020.pdf 454 KBLees voor