Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Staatssecretaris reageert op brief over marinierskazerne

Gepubliceerd op 24 januari 2020
Stadhuis
Stadhuis

De brief die de gemeente Vlissingen, waterschap Scheldestromen en de Provincie Zeeland afgelopen woensdag 22 januari 2020 aan de staatssecretaris van Defensie stuurde over de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne, heeft eindelijk geleid tot een reactie van de staatssecretaris. Maandag 27 januari om 10.00 uur komt staatssecretaris Visser naar Zeeland om met Provincie en gemeente over de kazerne te spreken.

Brief staatssecretaris aan Tweede kamer

De staatssecretaris heeft op 24 januari 2020 een korte brief aan de Tweede Kamer gestuurd. Hierin geeft zij aan een dilemma te hebben. Volgens haar zijn er “serieuze zorgen over het besluit uit 2012 om de mariniers naar Vlissingen te verhuizen, vanwege het behoud en de werving van de mariniers en daarmee de toekomstbestendigheid en continuïteit van het Korps Mariniers. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot een heroverweging van het besluit uit 2012.”
Ook geeft Visser aan dat “het kabinet zorgen heeft dat een mogelijke heroverweging negatieve consequenties heeft voor de provincie Zeeland en de gemeente Vlissingen op het gebied van de economische structuur en werkgelegenheid. Naar aanleiding van dit dilemma wil het kabinet daarom zo snel mogelijk in gesprek gaan met de provincie Zeeland en de gemeente Vlissingen. Het kabinet wil uiterlijk aan het einde van het eerste kwartaal van 2020 met een voorstel naar de Kamer komen.”

Reactie wethouder Vader

Wethouder A. Vader: “We nemen de uitgestoken hand van de staatssecretaris aan, maar betreuren wel de gehele gang van zaken. We hopen daarom maandag weer een stap in de goede richting te zetten.”