Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Buurtcafé in de Vlissingse bibliotheek 9 januari 2020

Gepubliceerd op 5 januari 2020
Buurtcafé Vlissingen, een gezellige ontmoetingsplek

Iedere 1e donderdag van de maand kunnen Vlissingers van 10.00-12.00 uur terecht in het Buurtcafé in de bibliotheek in Vlissingen.

Ontmoetingsplek

In het Buurtcafé gaat het om het ontmoeten en leren van elkaar. Een initiatief van ZB| Bibliotheek Vlissingen in samenwerking met de gemeente en Project Postmaatje. Iedereen is van harte welkom voor een praatje, ideeën voor de stad of gewoon een kop koffie. Aanmelden hoeft niet, er is een gratis inloop!
In verband met de feestdagen is het Buurtcafé in januari eenmalig op de 2e donderdag van de maand (9 januari).

Thema 9 januari 2020

Ieder buurtcafé staat in het teken van een bepaald thema. De onderwerpen hebben te maken met de actualiteit én met de stad. Inwoners kunnen ook zelf thema's inbrengen. Op 9 januari is het thema 'Uit de oude doos'.

Uit de oude doos

Aan welk muzieknummer uit uw jeugd bewaart u warme herinneringen? Studenten van Scalda nodigen Buurtcafébezoekers uit voor een reis terug in de tijd. Bezoekers worden getrakteerd op 'gouwe ouwe' muziekhits en bijzondere film- en tv fragmenten uit de jeugdjaren. Om verhalen en herinneringen met elkaar te delen, kunnen bezoekers ook verzoeknummers aanvragen. 

Laagdrempelig

Mevrouw van Wijnen van ZB| Bibliotheek Vlissingen: "Met het Buurtcafé hopen we mensen te bereiken die graag een praatje maken en buurtgenoten willen leren kennen. De Bibliotheek is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar je kennismaakt met cultuur, maar ook met elkaar. Een plek waar je komt om te ontspannen, zoals ook in een park of een café."