Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Buurtcafé in de Vlissingse bibliotheek 5 december 2019

Gepubliceerd op 3 december 2019
Buurtcafé Vlissingen, een gezellige ontmoetingsplek

Iedere 1e donderdag van de maand kunnen Vlissingers van 10.00-12.00 uur terecht in het Buurtcafé in de bibliotheek in Vlissingen. In het Buurtcafé gaat het om het ontmoeten en leren van elkaar. Een initiatief van ZB| Bibliotheek Vlissingen in samenwerking met de gemeente en Project Postmaatje. Iedereen is van harte welkom voor een praatje, ideeën voor de stad of gewoon een kop koffie. Aanmelden hoeft niet, er is een gratis inloop!

Thema 5 december 2019

Ieder buurtcafé staat in het teken van een bepaald thema. De onderwerpen hebben te maken met de actualiteit én met de stad. Inwoners kunnen ook zelf thema's inbrengen.
Op 5 december is het thema 'wensen'. De maand december staat traditioneel gezien in het teken van samenzijn met geliefden, maar ook het herdenken van vrienden of geliefden die er niet (meer) zijn. Zeeuws Verlies en Project Postmaatje schenken kort aandacht aan dit thema tijdens het Buurtcafé. Bezoekers kunnen een gratis (kerst)kaart schrijven voor iemand die zij in licht willen zetten of iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. De kaart kan in de Wensboom in de bibliotheek worden gehangen, maar versturen met de post kan ook.

Laagdrempelig

Mevrouw van Wijnen van ZB| Bibliotheek Vlissingen: "Met het Buurtcafé hopen we mensen te bereiken die graag een praatje maken en buurtgenoten willen leren kennen. De Bibliotheek is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar je kennismaakt met cultuur, maar ook met elkaar. Een plek waar je komt om te ontspannen, zoals ook in een park of een café."

Downloads
Flyer_Buurtcafe_Vlissingen_02.pdf (PDF, 1.549 KB)