Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Gemeente Vlissingen draagt bij aan Noodfonds voor Ambon

Gepubliceerd op 11 oktober 2019

Gemeente Vlissingen stelt via de Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon (SSVA) € 3.000,- ter beschikking voor noodhulp. Daarmee verdubbelt Vlissingen het bedrag dat ook al door de SSVA zelf beschikbaar is gesteld.
De eerste aardbeving op de Molukken van eind september 2019 is gevolgd door meerdere naschokken. Waaronder eentje met een kracht van 5,2 op de schaal van Richter. Bij deze naschok is ook de Oogkliniek Mata Ambon-Vlissingen beschadigd geraakt.

Noodhulp

Er zijn slachtoffers te betreuren en er zijn veel gewonden. Mensen zijn bang door de aanhoudende reeks naschokken en leven veelal op straat. Ook zijn ze vaak naar hoger gelegen gebieden gevlucht. De eerste noodhulp wordt gebruikt voor tenten, dekens, voedsel en medicijnen. De SSVA heeft 3 artsen naar Ambon gestuurd.

Noodfonds

De Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon stelt haar bankrekeningnummer open voor particulieren en bedrijven. Wilt u de bewoners van Ambon en de Molukken een steuntje in de rug geven? Stort dan uw bijdrage op rekening NL17 RABO 0385 3955 90, onder vermelding van 'Aardbeving Ambon'. De stichting heeft de ANBI-status. Dit betekent dat u uw gift van de belasting kunt aftrekken.

Onze zusterstad is zwaar getroffen, het bestuur van de gemeente Vlissingen leeft erg mee met de getroffenen.