Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Afsluiting Veerhavenweg 9-19 oktober 2019

Gepubliceerd op 14 oktober 2019
Foto werk op het bedrijventerrein
Tijdelijke afsluiting Veerhavenweg

Het Bedrijventerrein Souburg II naast de A58 krijgt steeds meer vorm. Als alles volgens planning verloopt is de nieuwe entree van Vlissingen, inclusief toegang naar de Michiel Adriaanszoon De Ruyterkazerne, eind december 2019 klaar.

Veerhavenweg

Vanaf woensdagavond 9 oktober 20.00 uur tot zaterdagavond 19 oktober 22.00 uur is de Veerhavenweg afgesloten voor het verkeer. De aannemer realiseert in die periode de aansluiting op de rijksweg A58 en op de spoorwegovergang. Deze werkzaamheden worden zowel binnen als ook buiten de gebruikelijke werktijden uitgevoerd, indien nodig mag dit 24 uur per dag.

Omleidingsroutes

  • Op donderdag 10 oktober 0.00 uur gaan de verkeerslichten op de kruising A58, Sloeweg, Bermweg en Veerhavenweg voor circa 2 uur buiten werking. De verkeersregelinstallatie wordt dan aangepast op de tijdelijke situatie tijdens de afsluiting en zal daarna weer in werking treden voor de andere richtingen;
  • Het verkeer richting de Kenniswerf wordt omgeleid met borden via de Sloeweg, Nieuwe Vlissingseweg en Prins Hendrikweg. Het verkeer richting bedrijventerrein Poortersweg, Ooster-, en Westerhavenweg wordt omgeleid vanaf de rijksweg A58 via de afslag Ritthem, N662 en Marie Curieweg. Op de als download bijgevoegde kaart zijn de routes aangeven;
  • Voor voetgangers en fietsers is er de mogelijkheid om over het werkterrein te gaan. Hiervoor wordt een 'afgeschermde' doorgang gebruikt. De aannemer zet een verkeersregelaar in op de plaats waar zij het werkverkeer kruisen.

Zaterdagavond 19 oktober wordt de nieuwe rotonde en de aansluitende wegen in gebruik genomen.   In de volgende fase realiseert de aannemer de rijbaan op het nieuwe bedrijventerrein en het fietspad ten noorden van de Poortersweg (door de nieuwe fietstunnel).
Zie voor meer informatie de projectpagina.