Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Gemeente Vlissingen schetst Claverveld fase 2

Gepubliceerd op 5 september 2019
Nieuwbouw in Claverveld

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het stedenbouwkundig schetsplan voor Claverveld fase 2 vast te stellen.
Het schetsplan schetst de ontwikkelingsrichting van de 2e fase van de nieuwe, groene woonwijk van Vlissingen. Het schetsplan is tot stand gekomen met inbreng van belangstellenden en omwonenden.

Buurtschappen met eigen karakter

Claverveld wordt ontwikkeld als een woonwijk die zijn identiteit ontleent aan de sfeer van het Walcherse landschap en landelijke woningtypologie. In het stedenbouwkundig schetsplan zijn 3 verschillende buurtjes voorzien met een eigen karakter:

  • Wonen aan de dorpslaan;
  • Wonen aan de zonnige weide;
  • Wonen aan het hofje.

Voorzien wordt om 'grondgebonden' woningen te realiseren. Geen flats of appartementgebouwen.

Groene kwaliteiten centraal

In de 2e fase van Claverveld speelt het bestaande bos een prominente rol. Dit bos blijft behouden en wordt mede dankzij Europese subsidie, omgevormd tot speelbos en biedt ruimte voor waterberging en biodiversiteit.
Aan de zuidzijde van het bosje komt een weide te liggen met daaraan woningen. Aan de noordkant van het plangebied blijft de karakteristieke Walcherse wegbeplanting langs de Vrijburgstraat behouden.

Meedenkbijeenkomsten

Om de 2e fase van Claverveld aan te laten sluiten bij de woonwensen van toekomstige bewoners, organiseert de gemeente Vlissingen meedenkbijeenkomsten. De inbreng van de 1e meedenkbijeenkomst van 2 juli 2019 is verwerkt in het schetsontwerp.
Omwonenden en belangstellenden kunnen ook op het schetsontwerp suggesties doen. Deze kunt u inzien tijdens de Woningbeurs op zaterdag 28 september in de Timmerfabriek tussen 10.00 en 16.00 uur.