Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Buurtcafé in de Vlissingse bibliotheek vanaf 3 oktober 2019

Gepubliceerd op 30 september 2019
Buurtcafé Vlissingen, een gezelige ontmoetingsplek

Iedere 1e donderdag van de maand kunnen Vlissingers van 10.00-12.00 uur terecht in het Buurtcafé in de bibliotheek in Vlissingen. Aanmelden hoeft niet, inloop is gratis.
In het Buurtcafé gaat het om het ontmoeten en leren van elkaar. Een initiatief van ZB| Bibliotheek Vlissingen in samenwerking met de gemeente en Project Postmaatje. Met de aanwezigheid van de wijkcoördinator, een medewerker van de Bibliotheek en Project Postmaatje is veel kennis aanwezig in het buurtcafé. Iedereen is van harte welkom voor een praatje, ideeën voor de stad of gewoon een kop koffie.

Laagdrempelig

Mevrouw van Wijnen van ZB| Bibliotheek Vlissingen: "Met het Buurtcafé hopen we mensen te bereiken die graag een praatje maken en buurtgenoten willen leren kennen. De Bibliotheek is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar je kennismaakt met cultuur, maar ook met elkaar. Een plek waar je komt om te ontspannen, zoals ook in een park of een café.

Thema

Ieder buurtcafé staat in het teken van een bepaald thema. De onderwerpen hebben te maken met de actualiteit of met de stad. Wijkcoördinator M. Vos: "inwoners kunnen ook zelf thema’s inbrengen en van elkaar leren. Natuurlijk is er ook tijd voor een kop koffie. Op deze wijze leren de inwoners hun buurtgenoten kennen en zo hopen we de leefbaarheid in de stad te vergroten".

Thema 3 oktober 2019: 'bakken'

Het eerste Buurtcafé vindt plaats op donderdag 3 oktober tussen 10.00-12.00 uur. Het staat in het teken van 'bakken'. De heer Bouziani van Café Marcus in Vlissingen serveert een kleine high tea en vertelt over zijn plezier in bakken. Project Postmaatje doneert aan de aanwezigen een prachtig bakboek.
Bakprogramma’s zijn de laatste tijd enorm populair. Het verhoogt volgens diverse onderzoeken het eigen welzijn en geluk en heeft een ontspannend effect. Ook als je geen echte bakprins(es) bent!

Downloads
Flyer_Buurtcafe_Vlissingen.pdf (PDF, 1.549 KB)