Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Activiteiten '75 jaar Slag om de Schelde' 6 en 7 augustus 2019

Gepubliceerd op 23 juli 2019
Logo 75 jaar Slag om de Schelde

Het themajaar ’75 jaar Slag om de Schelde' is in volle gang. Ook tijdens de zomermaanden vinden er allerlei activiteiten plaats. De activiteiten nemen u mee terug in de tijd en laten zien hoe belangrijk deze gebeurtenis in de geschiedenis van Vlissingen was.

Dorpentocht Walcheren 6 augustus 2019

In 2019 organiseert de werkgroep 'Dorpentocht Walcheren van Stichting Terre des Hommes' voor de 24e keer de jaarlijkse fietstocht. Deze vindt plaats op dinsdag 6 augustus van 9.00 uur tot 18.00 uur. Fietsers kunnen op één van de 11 stempelposten starten voor een fietstocht van 55 km. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een verkorte route van 35 km te fietsen langs 7 stempelposten. Ideaal voor gezinnen met kinderen.
Dit jaar is de route gebaseerd op het thema '75 jaar Slag om de Schelde en de inundatie'. Fietsers passeren onder andere het Nollebos, de boulevards, Uncle Beach en het krekengebied bij Ritthem.

Meedoen

Om mee te kunnen doen, koopt u voor € 6 het routeboekje op één van de stempelposten. Met de opbrengst wordt het Terre des Hommes project 'Kenia, een kinderseksvrije Keniaanse kust' gesteund. Het project heeft als doel om de seksuele uitbuiting van kinderen uit te roeien.

Meezingmiddag 7 augustus 2019

Op woensdag 7 augustus organiseert de Christelijke ouderenorganisatie PCOB Souburg Ritthem in samenwerking met de PKN Souburg, een meezingmiddag. Thema van de te zingen liederen is 'Vrede en Veiligheid'.

Bijzonderheden

  • Gastspelers zijn de heer K. de Boon op de vleugel, mevrouw N. de Boon op viool en mevrouw J. Lous op het orgel;
  • Locatie: Oranjepleinkerk in Oost Souburg;
  • Aanvang: 14.00 uur;
  • De toegang is gratis.