Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

De Scheldekraan komt terug, komt u een kijkje nemen?

Gepubliceerd op 13 mei 2019
De Scheldekraan
De Scheldekraan wacht rustig af ...

Op maandag 13 mei 2019 zijn we gestart wij met het terugplaatsen van de Scheldekraan langs Het Dok in het Scheldekwartier. De fundering is goed uitgehard, zodat L. Timmerman & Zonen B.V. uit Middelburg kan starten met de opbouw.  

Plaatsing Scheldekraan 14 en 15 mei

Dinsdag 14 mei wordt het onderstel op zijn nieuwe plek gezet, zodat op woensdag 15 mei de giek op het onderstel gehesen kan worden. In totaal komen er 3 hijskranen en 6 vrachtwagens aan te pas om de kraan te plaatsen voor de Machinefabriek en langs Het Dok.

Tribune op de Peperdijk

Komt u ook een kijkje nemen? U bent van harte welkom! Omdat tijdens de verplaatsing van de Scheldekraan het gebied direct om de hijswerkzaamheden niet toegankelijk is in verband met de veiligheid, is op de Peperdijk een tribune geplaatst. Vanaf de Peperdijk heeft u een geweldig zicht op de werkzaamheden. Op 14 en 15 mei om 10.30 uur en 15.00 uur kunt u daar de takelwerkzaamheden aanschouwen onder het genot van een bakje koffie of thee.

Weersomstandigheden

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te voeren, mag er niet te veel wind staan. Is dit toch het geval, dan voeren we de werkzaamheden een week later uit. Houd de website van Scheldekwartier en de gemeente dus goed in de gaten!