Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Leidingen en kabels verwijderd uit de Scheldewijk

Gepubliceerd op 12 maart 2019
Scheldewijk
Scheldewijk

De afgelopen 9 maanden zijn we druk bezig geweest in de Scheldewijk met het verwijderen van leidingen en kabels uit de grond. Dit betrof het stuk tussen de Paul Krugerstraat en De Willem Ruysstraat. Half februari 2019 zijn deze werkzaamheden afgerond. In totaal hebben we maar liefst 16 kilometer aan kabels en leidingen verwijderd.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden zijn we veel oude funderingsresten tegengekomen, die we ter plaatsen hebben gebroken en weer hebben hergebruikt als fundering onder de wegen. Ook is de Broederband bouwrijp gemaakt en hebben we een hoge druk gasleiding langs De Willem Ruysstraat aangelegd.
Vanaf mei 2019 gaan we een gebied van circa 10 hectare bouwrijp maken. Dat gaat zeker 1 jaar duren voordat het gereed is.

Aanvoeren zand

Op het gronddepot aan de De Willem Ruysstraat ligt al 50 duizend kuub grond klaar om verwerkt te worden in het gebied. Ook gaan wij 37.000 m3 zand aanvoeren, dit zijn zo'n 37 binnenvaart schepen met zand. Begin maart is er al zand aangevoerd die als voorbelasting werd gebruikt bij het project bedrijventerrein Souburg II.