Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Gemeente vraagt uw mening over de winkeltijden

Gepubliceerd op 7 december 2018
Plaatje van een vraagteken

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen gaat aan de gemeenteraad voorstellen om de verordening winkeltijden aan te passen. Aanleiding is een verzoek voor ruimere openingstijden voor winkels op zondag.
De zondag is met name voor de supermarkten in de gemeente steeds belangrijker. Een ruimere zondagopening is een landelijke trend en de zondag is voor veel mensen een steeds betere boodschappendag.

Nieuwe verordening

Het college stelt een nieuwe verordening winkeltijden op, waarbij een ruimere zondagopenstelling wordt voorgesteld. In de gemeente Vlissingen mochten de winkels al op zon- en feestdagen open van 10.00 tot 18.00 uur. Het plan is, om dit in de nieuwe verordening aan te passen naar 8.00 tot 20.00 uur.

Mening gevraagd

Voordat het college de nieuwe verordening voorlegt aan de gemeenteraad, horen wij graag de mening van inwoners en ondernemers. Wat vindt u van een ruimere openstelling op zondag? Iedereen mag hierop reageren door een e-mail te sturen naar gemeente@vlissingen.nl, onder vermelding van 'Winkeltijden'. Dit kan tot en met 31 december 2018.

Besluit

De aangepaste verordening wordt samen met alle reacties voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit over de verordening.