Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Duidelijkheid over honden op het strand

Gepubliceerd op 15 oktober 2018
Badstrand in de herfst
Badstrand in de herfst

De afgelopen week is er veel commotie ontstaan over het besluit van het college van B&W om de regels voor honden op het strand in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan te gaan passen. De APV is een verzameling van gemeentelijke regels. De gemeenteraad stelt de APV en dus ook de wijziging daarvan vast. Op dit moment gelden voor honden op het strand nog dezelfde regels als vorige week.

Welke regels gelden er nu?

Vanaf 16 september 2018 tot en met 14 april 2019 zijn de stranden een hondenrenveld. Dit betekent dat de honden in deze periode los mogen lopen.

Wat hebben B&W besloten?

Het college van B&W heeft vastgesteld dat de huidige regels voor honden op het strand niet duidelijk zijn. Er is veel verwarring over wat wel en niet mag. De gemeenteraad is daar door een inwoner ook op gewezen in juni 2018. Dat is mede aanleiding geweest om te besluiten dat er duidelijke regels moeten komen.

Wat gaat er nu gebeuren?

De gemeente gaat werken aan een voorstel voor de gemeenteraad om de regels voor honden op het strand aan te passen. De reacties die de gemeente de afgelopen week ontvangen heeft, maken duidelijk dat veel mensen zich betrokken voelen. De gemeente zal deze reacties betrekken bij de voorbereiding van het raadsvoorstel. In dat proces is ook tijd en ruimte voor inspraak. Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om nieuwe regels voor honden in de APV vast te stellen.