Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Ondanks regen is extreme droogte nog niet voorbij

Gepubliceerd op 8 augustus 2018
Natuurbrand bij Burgh Haamstede, Chris Platteeuw 2015
Natuurbrand Burgh Haamstede, Chris Platteeuw 2015

Er lijkt nu toch écht een einde te komen aan deze tropische tijd. Het kwik daalt en het regent af en toe. Maakt de regen dan ook een eind aan de droogte, en dus de kans op natuurbranden? Nee, het brandgevaar is nog niet geweken.
Er moet nog zeker zo’n 150-200 millimeter vallen om de droogte een beetje te kunnen verzachten. En dan natuurlijk niet op één dag, dat levert weer andere problemen op! Door de droogte dringt het water bovendien niet gemakkelijk in de bodem. Voorlopig blijft het dus nog erg oppassen in de natuur.

Wat kunt u doen?

Wist u dat de meeste natuurbranden worden veroorzaakt door menselijk gedrag? Het weggooien van een sigarettenpeuk kan bijvoorbeeld al een brand veroorzaken. Net als een kampvuur of barbecue in de duinen. Als er in uw buurt een natuurbrand ontstaat, is het belangrijk om te weten wat u het beste kunt doen. Erg veel tijd om na te denken heeft u vaak niet, want bij veel wind kunnen branden zich razendsnel verspreiden! Kijk op de website van Zeeland Veilig voor meer informatie over oorzaken van een natuurbrand, hoe u kunt meehelpen om brand te voorkomen en wat u moet doen als u een brand ziet.