Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vervanging toplaag kunstgrasveld Ritthem en Vlissingen

Gepubliceerd op 11 juli 2018
Kunstgras

De gemeente Vlissingen vervangt in de zomerperiode de toplaag van 2 kunstgrasvelden in Vlissingen en Ritthem. De werkzaamheden zijn begin september 2018 afgerond.
In Ritthem wordt de toplaag van de korfbalaccommodatie vervangen. Korfbalvereniging Atlas helpt zelf mee om deze vervanging te realiseren. Ook de toplaag van het kunstgrasveld op Sportpark Bonedijke wordt vervangen. Dit gebeurd in nauw overleg met de hoofdgebruiker van dit veld, voetbalvereniging SV Walcheren.

Aanleiding

Het korfbal kunstgrasveld op het sportpark Ritthem en het voetbal kunstgrasveld op sportcomplex Bonedijke zijn aangelegd in respectievelijk 1999 en 2006. Bij normaal gebruik gaan de toplagen van kunstgrasvelden 10 jaar mee. De gemeente heeft de staat en kwaliteit van beide velden in 2017 laten keuren en daaruit bleek dat de toplagen aan vervanging toe waren. Deze conclusies zijn in de 2e helft van 2017 gedeeld met de hoofdgebruikers van beide velden. Met de besturen van beide verenigingen is afgesproken dat de vervanging in de zomerperiode van 2018 zal plaatsvinden.

Milieuvriendelijke toplaag

Mede vanwege de landelijk discussie over de gezondheidsrisco’s van het instrooien van kunstgrasvelden met een SBR rubber infill, is gekozen voor een milieuvriendelijke toplaag. Dit gebeurde in overleg met beide verenigingen.
De nieuwe toplaag (de zogenaamde 'geo infill') bestaat uit kurk en kokos. Deze infill is duurder, maar bestaat volledig uit natuurlijke materialen. De geo infill ligt al een aantal jaren naar volle tevredenheid op meerdere sportcomplexen in Zeeland.