Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Column wethouder Stroosnijder, 25 juli 2018

Gepubliceerd op 24 juli 2018
Wethouder Sem Stroosnijder
Wethouder Sem Stroosnijder

Toerisme

Met het aantreden van een nieuw college van B&W, zijn ook de taken opnieuw verdeeld. Dit betekent dat ik mij de komende 4 jaar onder andere mag inzetten voor het toerisme in Vlissingen.

Uniek

Vlissingen heeft een unieke strategische ligging aan de monding van de Westerschelde, dit is vanuit toeristisch oogpunt zowel een vloek als een zegen. Van oudsher is Vlissingen door haar strategische ligging een belangrijke maritieme stad, met een bloeiende industrie. Een arbeidersstad waar toeristen een graag geziene gast zijn, maar niet persé noodzakelijk.
Hierdoor zien wij Vlissingen ook niet echt als een toeristenstad, dit is onterecht! Vlissingen heeft met haar boulevard en haar recreatieve voorzieningen goud in handen en kan een unieke trekpleister in Zeeland worden. Een verblijf in Vlissingen is een unieke ervaring, welke moeilijk te vergelijken is met bijvoorbeeld een dagje aan het strand of een bezoek aan een van de andere plaatsen in Zeeland.  

Kans

Er ligt een enorme kans om onze kwaliteiten als centrum voor recreatie en toerisme te versterken, dit is noodzakelijk om de lokale economie een boost te geven. Maar dan moeten wij als inwoners onze stad leren zien door de ogen van de toerist en ons laten inspireren door Vlissingen.

Sem Stroosnijder,
wethouder gemeente Vlissingen

Leestip: lees alle columns op de pagina van het college.