Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Coalitieakkoord gemeente Vlissingen gepresenteerd

Gepubliceerd op 14 juni 2018

De coalitiepartijen in de gemeente Vlissingen hebben op 14 juni 2018 het definitief concept van het coalitieakkoord gepresenteerd aan de gemeenteraad. De raadsleden kunnen tot en met maandag 18 juni 2018 hun opmerkingen aan de coalitie kenbaar maken. De coalitie bespreekt daarna de ingediende opmerkingen en past wellicht het coalitieakkoord nog iets aan.
De gemeenteraad kreeg het coalitieakkoord in zijn vergadering van donderdag 21 juni 2018 ter besluitvorming voorgelegd. Wanneer het coalitieakkoord is vastgesteld, volgt de installatie van de nieuwe wethouders en raadsleden en het afscheid van wethouder Josephine Elliott. Zij blijft deze bestuursperiode politiek actief als raadslid.

Coalitie

De coalitie bestaat uit de Partij Souburg-Ritthem, de Lokale Partij Vlissingen, 50PLUS Vlissingen, GroenLinks en de Socialistische Partij. Zij willen de komende 4 jaar het dagelijks bestuur van de gemeente Vlissingen gaan vormen.
Het beoogd college van B&W zal naast de burgemeester en gemeentesecretaris/directeur bestaan uit 5 wethouders. De beoogd wethouders zijn:

  • Albert Vader (PSR);
  • John de Jonge (LPV);
  • Rens Reijnierse (50PLUS Vlissingen);
  • Els Verhage (GroenLinks);
  • Sem Stroosnijder (SP).

De laatste 3 vervullen de functie parttime. De totale formatie blijft dan hetzelfde als de voorgaande collegeperiode. De gemeente heeft ook een filmpje gemaakt van het definitief concept van het coalitieakkoord.