Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Aanmelden Frans Naereboutprijs 2018

Gepubliceerd op 15 augustus 2018
Logo Frans Naereboutprijs

Op 7 december 2018 wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Sint Jacobskerk in Vlissingen, de Frans Naereboutprijs uitgereikt. Met de Frans Naereboutprijs zet de gemeente een vrijwilliger en (vrijwilligers)organisatie in het zonnetje.

Aanmelden

Iedereen kan vrijwilligers of organisaties aanmelden voor de Frans Naereboutprijs. Aanmelden kan tot 7 september 2018 via de website van het Vrijwilligerspunt Vlissingen. Een deskundige jury bepaalt uiteindelijk de winnaar.  

Grote waarde

Vrijwilligers zijn van grote waarde voor de samenleving. Zij zetten zich belangeloos in voor anderen. Scholen, verenigingen en organisaties kunnen zonder hen bijna niet blijven bestaan. Ook zijn het de vrijwilligers die de leefbaarheid in de straat of wijk verhogen. Het meeste vrijwilligerswerk speelt zich af achter de schermen.
Met de Frans Naereboutprijs zet de gemeente Vlissingen een (vrijwilligers)organisatie en een vrijwilliger in het zonnetje, die op een aansprekende en verdienstelijke wijze actief was binnen de Vlissingse samenleving.  

Feestelijke bijeenkomst

De Frans Naereboutprijs wordt om de 2 jaar uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt op vrijdagavond 7 december in de Sint Jacobskerk. Een prachtige locatie én de thuisbasis van de winnende organisatie van 2016, de Evenementencommissie van de Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk.

Prijs

De prijs wordt om het jaar uitgereikt in 3 categorieën.

  1. De winnende organisatie ontvangt een wisselbeker en een bedrag van € 500,-;
  2. De prijs voor de vrijwilliger van het jaar bestaat uit een oorkonde en een speciaal ontworpen gouden speldje;
  3. De aanmoedigingsprijs is een bedrag van € 250,-. De winnaar van de aanmoedigingsprijs bepaalt aan welk doel het geld wordt besteed.  

Frans Naerebout

Frans Naerebout is een bekende naam uit de historie van Vlissingen. De Vlissingse visser en loods van de Verenigde Oost-Indische Compagnie verwierf in de 18e eeuw zijn faam als mensenredder. Hij wist talloze schipbreukelingen van de dood te redden. De gemeente Vlissingen heeft haar prijs voor vrijwilligerswerk naar hem vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie voor vrijwilligers.

Bijzonder jaar

In 2018 is de Frans Naereboutprijs extra bijzonder, omdat dit het 200e sterfjaar is van Frans Naerebout. Daardoor vinden er gedurende het jaar verschillende activiteiten plaats. Houd hiervoor de Facebookpagina van het Vrijwilligerspunt in de gaten.