Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Overeenkomst woonwijk Claverveld getekend

Gepubliceerd op 14 maart 2018
Ontwikkelaars en bestuurders tekenen overeenkomst
Ontwikkelaars en bestuurders tekenen overeenkomst

Woensdag 14 maart 2018 hebben burgemeester Van den Tillaar, de heer Priem (directeur Zeeland Wonen) en de heer Van Driessche (regiodirecteur AM Zeeland) de overeenkomsten voor de bouw van 58 woningen in de 1e fase van Claverveld getekend.

Verschillende type woningen

Zeeland Wonen en AM Zeeland gaan in Claverveld fase 1 verschillende type woningen bouwen. Beide ontwikkelaars bouwen 29 woningen, met een eigen karakter en kenmerken. Er komen verschillende type woningen, zoals ruime twee-onder-een-kap woningen, bungalows met het volledige woonprogramma op de begane grond en enkele grote eengezinswoningen. De gemeente Vlissingen gaat 18 vrije kavels uitgeven, waar mensen zelf hun droomhuis op kunnen bouwen.

Groene, Walcherse woonwijk

De Wijk Claverveld krijgt een bijzonder groene uitstraling, met fraaie watergangen, een groene laan, diverse parkjes en een kleinschalige structuur. De architectuur van de woningen is een frisse vertaling van de landelijke Walcherse stijl. Hierdoor ontstaat er een bijzondere ruime woonwijk met een geheel eigen karakter.
De ligging in de buurt van vele dagelijkse voorzieningen en het uitzicht op het Walcherse landschap maken Claverveld tot een schitterende plek om te wonen. Een unieke locatie, niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Daarom worden er in Claverveld toekomstbestendige woningen en gas-loze woningen gebouwd omgeven door veel groen en water.

Veel belangstellenden

De afgelopen periode is een participatietraject doorlopen en zijn er verschillende bijeenkomsten geweest waar belangstellenden mee konden denken over Claverveld. Hierdoor konden ideeën over de toekomstige woonwijk meteen meegenomen worden in de planvorming.
De belangstelling voor Claverveld is groot, er hebben zich al meer dan 300 belangstellenden ingeschreven via de website www.claverveld.nl. Opvallend is de mix tussen jonge gezinnen, gezinnen met opgroeiende kinderen en 55+’ers.

Start verkoop

Half 2018 gaan de 1e woningen en de kavels de verkoop in. In samenwerking met WTS Architecten en architectenbureau SALT worden de woningen momenteel verder uitgewerkt. Alle partijen zetten zich er voor in om eind 2018 of begin 2019 met de bouw van de woningen te starten.