Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Lege ruimte Kleine Markt stijlvol ingevuld

Gepubliceerd op 8 februari 2018
Invulling Kleine Markt

Gemeente Vlissingen en ME Vastgoed hebben een koopovereenkomst getekend voor de bouw van een winkelpand aan de Kleine Markt, met op de verdiepingen 36 studentensuites/aparthotel en 3 appartementen. De studentensuites worden in het zomerseizoen verhuurd aan toeristen.
De Kleine Markt krijgt hiermee weer een volledig ingevulde gevelwand. De beeldbepalende gevels die nu op deze plek staan worden door Bouwgroep Peters zoveel mogelijk gereconstrueerd, met gebruik van oorspronkelijke onderdelen. Het plein wordt weer een belangrijke en beeldbepalende plek voor het winkelend publiek in Vlissingen.  

Winkelruimte

Voor de te bouwen winkelruimte van ruim 500 vierkante meter is concrete belangstelling. Een publiekstrekker op die locatie geeft een positieve impuls aan de doorstroming van de mensen door het winkelgebied. De bezoekers lopen verder de Walstraat door naar de Kleine Markt. Daardoor komt ook de route via de Sint Jacobsstraat en de Oude Markt/Spuiplein nog beter in de loop.   

Einde tijdelijke parkeerruimte

De lege locatie is nu ingericht als tijdelijk parkeerterrein voor vergunninghouders. Parkeren is bij de start van de bouwwerkzaamheden (planning is eind mei 2018) niet meer mogelijk. Ter plaatse worden brieven met dit bericht achtergelaten bij de auto’s die daar geparkeerd staan.
Voordat de werkzaamheden starten, wordt met borden aangegeven wanneer parkeren daar niet meer kan. De alternatieve parkeerlocatie is het parkeerterrein aan de Koudenhoek (P-Koningsweg).

Inloopbijeenkomst

Op woensdag 28 februari 2018 is er een inloopbijeenkomst om omwonenden te informeren over het bouwplan. Een uitnodiging voor deze bijeenkomst wordt in de omgeving verspreid.

Downloads
Tekeningen_invulling_Kleine_Markt.pdf (PDF, 22.105 KB)