Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Gasloos bouwen in Claverveld en Souburg Noord

Gepubliceerd op 18 december 2017
Voorontwerp Claverveld
Voorontwerp Claverveld

In Claverveld en Souburg Noord wordt gasloos gebouwd, dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten. De gemeente Vlissingen heeft Ingenieursadviesbureau Sweco gevraagd een rapport op te stellen naar de mogelijkheden op beide locaties.

Uitwerken gasloos bouwen

In Souburg Noord is in de 1e fase al gasloos gebouwd. Voor Claverveld was gasloos bouwen al een ambitie. In totaal gaat het om circa 290 nieuwe woningen die gasloos gebouwd zullen worden. De komende maanden gaat de gemeente Vlissingen samen met de ontwikkelende partners voor beide nieuwbouwwijken, het gasloos bouwen verder uitwerken.

Gunstige energierekening

Gasloos bouwen is vanaf 2020 de norm. De gemeente anticipeert hier samen met de projectontwikkelaars en aannemers op. Voor de bewoners van de woningen is het financieel gunstig, omdat zij een veel lagere energierekening zullen hebben. Individuele bodemwarmte geldt als het meest voor de hand liggende alternatief.
Kopers zijn zelf verantwoordelijk voor de verdere uitwerking. De gemeente heeft een faciliterende rol in het communiceren van de randvoorwaarden en mogelijkheden.

Zie voor meer informatie de projectpagina.