Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Sportieve kans voor sport in gemeentelijke parkeergarage

De burgemeester van Vlissingen ziet met de laatste versoepelingen meer mogelijkheden voor sporten op buitenlocaties. De vraag van een ondernemer om de 3e verdieping van de gemeentelijke parkeergarage Scheldeplein hiervoor te gebruiken, biedt ruimte voor meer sportscholen en sportverenigingen.

Wie komt er in aanmerking?

Iedereen die een sportschool of sportvereniging heeft, kan een aanvraag indienen. Wie het eerst een volledige aanvraag heeft ingediend met een positieve beoordeling, heeft het 1e recht. De datum en tijd van de aanvraag per e-mail is bepalend! 

Hoe komt u in aanmerking?

Als u in aanmerking wilt komen voor het gebruiken van de 3e verdieping van de parkeergarage, vraagt u hiervoor een ontheffing aan. Het gaat hierbij om een ontheffing van de coronamaatregelen voor het openstellen van een publieke plaats, namelijk de parkeergarage Scheldeplein in Vlissingen. 
U vraagt deze ontheffing aan via de pagina Ontheffing Tijdelijke wet maatregelen COVID-19.

Voorwaarden aanvraag

  • Houd rekening met de coronamaatregelen; 
  • Vermeld hoe u de aankomst en het vertrek van de sporters regelt in de parkeergarage;
  • Houd rekening met de lestijden in verband met de avondklok;
  • Een ontheffing is alleen mogelijk voor lessen voor personen tot en met 26 jaar;
  • Een ontheffing voor de zondag is niet mogelijk. 

Kosten

Op basis van de Legesverordening Vlissingen kost het geld om de aanvraag om ontheffing in behandeling te nemen. 
Volgens de Legesverordening Vlissingen 2021 geldt het tarief van € 130,40. Zoals genoemd in artikel 2.9 van de tarieventabel.

Contact

Als u vragen hebt over uw aanvraag of u wilt het aanvraagformulier opvragen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw K. van Sabben van de gemeente Vlissingen. Bereikbaar via e-mail kvansabben@vlissingen.nl en telefoonnummer (0118) 48 72 73.
Als mevrouw van Sabben niet bereikbaar is, neemt u dan contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Vlissingen 14 0118.