Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Hulp en steun bij thuisquarantaine

Verschillende organisaties bieden hulp en steun bij thuisquarantaine. Dit is voor inwoners die in quarantaine moeten en niet in staat zijn de problemen die daardoor kunnen ontstaan, zelf of met hun netwerk op te lossen.

  • Voor een luisterend oor en praktische hulp zijn Maatschappelijk Werk WalcherenStichting ROAT en het Vrijwilligerspunt Vlissingen (vrijwillige burgeradviseurs) bereikbaar;
  • De (medische) zorg en ondersteuning loopt net als in de eerste lockdown conform RIVM-richtlijnen gewoon door. Soms op een alternatieve (veelal online) manier.
    Neem eerst contact op met uw zorgaanbieder. Op het moment dat deze hulp vastloopt of niet geboden kan worden, kunnen de klantondersteuners van de lokale toegang (team Wmo & Jeugd) van betekenis zijn. ook als er crisisopvang nodig is;
  • Neemt u voor inkomensondersteuning contact op met Orionis Walcheren. Voor vragen over regelgeving en dergelijke is de cliëntondersteuning van Maatschappelijk Werk Walcheren beschikbaar.

Geestelijke ondersteuning 

Inwoners en ondernemers die behoefte hebben aan geestelijke ondersteuning, kunnen hiervoor contact opnemen met Maatschappelijk Werk Walcheren en via de Praktijk Ondersteuning GGZ van de huisarts.

Downloads

Als u moeite heeft om één of meerdere bestanden in de bijgevoegde downloadtabel te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownloadLees voor
Folder_hulp_en_steun_bij_thuisquarantaine Download Lees voor