Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september 2021 is op diverse locaties een Coronatoegangsbewijs noodzakelijk. U moet uw coronabewijs op de volgende plekken laten zien:

 • Horeca binnen (eet- en drinkgelegenheden) incl. bij het betalen of gebruik van het toilet. Behalve bij afhalen als de locatie uitsluitend werkt met het afhalen eten en drinken of op het terras; 
 • Casino’s;
 • Evenementen, zoals festivals, feesten en optredens;
 • Zakelijke evenementen, zoals een congres;
 • Publiek bij een professionele sportwedstrijd;
 • Bij culturele plekken zoals bioscoop, theater en concertzalen. 

Een coronabewijs is verplicht vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar geldt het laten zien van een coronatoegangsbewijs en een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs).

Voor de ondernemer

Vanaf 25 september 2021 geldt voor uw locatie mogelijk het Coronatoegangsbewijs. Indien u twijfelt hierover neemt u dan contact op met de gemeente Vlissingen via het centrale nummer 14 0118.
Indien voor uw locatie een Coronatoegangsbewijs verplicht is mag u hier niet van afwijken. U mag dus niet alsnog de 1,5 meter aanhouden. Het controleren van het Coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs is niet in strijd met de AVG of andere wet- en regelgeving in Nederland.

De volgende bewijzen kunnen gebruikt worden:

 • Geldig vaccinatiebewijs;
 • Een herstelbewijs van niet ouder dan 6 maanden;
 • Een negatieve testuitslag van een officiële locatie. Een zelftest is dus onvoldoende.

Coronacheck (app)

Een bezoeker kan via de Coronacheck app zijn/haar geldig Coronatoegangsbewijs laten zien. Heeft iemand geen DigiD c.q. app dan kan er een papieren bewijs aangevraagd worden. Hiervoor kan gebeld worden met 0800-1421 of 0800-1351. Houdt u dan uw burgerservicenummer (BSN) en uw postcode bij de hand.

De ondernemer kan via de Coronascanner app de QR-code scannen en controleert dit samen met een identiteitsbewijs. Een papieren bewijs is ook geldig. Daarop zal een QR-code geplaatst worden welke alsnog gescand kan worden. Wordt het scherm op de scanner groen dan kunt u de bezoeker verifiëren met het identiteitsbewijs en mag men naar binnen. Licht de scanner rood op dan is er helaas geen geldig Coronatoegangsbewijs aanwezig. De bezoeker mag dan niet naar binnen of moet alsnog vertrekken.

Uitzonderingen personen Coronatoegangsbewijzen

 • Kinderen tot 13 jaar hoeven geen Coronatoegangsbewijs te hebben. Er is wel een advies voor de kinderen tussen de 6 en 12 jaar om een zelftest te doen;
 • Werknemers, vrijwilligers en artiesten zijn uitgezonderd van het gebruik van coronatoegangsbewijzen. Deze uitzondering geldt daarbij voor degenen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten (dus niet bijvoorbeeld de deelnemers aan een zakelijk congres). Als werknemers, vrijwilligers en artiesten  niet gevaccineerd of recent hersteld zijn, worden zij dringend geadviseerd om zich voorafgaand aan een activiteit te laten testen. Dit kan bij de teststraten van Testen voor Toegang.

Toolkit voor organisatoren / ondernemer

De Rijksoverheid heeft een toolkit gemaakt voor organisatoren waar meer informatie is te vinden. Voorbeelden van het verplicht ophangen van een affiche dat een Coronatoegangsbewijs van toepassing is, is hier op te vinden. U vindt hier de toolkit. Let op dit is een WeTransfer download.    

Registeren en gezondheidscheck nog steeds van toepassing

Ondanks het Coronatoegangsbewijs is het aanbieden van registratie voor bron- en contactonderzoek nog steeds noodzakelijk. Dit geldt ook voor de gezondheidscheck.