Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Werkwijze

De buurtteams zijn de spil in de buurt voor ondersteuning en activering van inwoners van de gemeente Vlissingen. De buurtteams zijn er voor alle inwoners met ondersteuningsvragen over onder andere geldzaken, jeugd en jongeren, ouder en kind, meedoen en zorg en gezondheid.

Samenwerking

De buurtteams werken onderling samen met andere organisaties zoals de jeugdgezondheidszorg, praktijkondersteuners en huisartsen (gezondheidscentra) en de corporaties. Hierdoor kunnen alle inwoners ondersteuning krijgen wanneer dat nodig is. De buurtteams benaderen de inwoners met ‘Mijn Positieve Gezondheid’ als uitgangspunt.

Waarom buurtteams?

Op dit moment zijn er veel verschillende organisaties die taken en activiteiten uitvoeren binnen een klein gebied, ieder met een eigen specialisme. Het is voor de inwoners en professionals niet altijd duidelijk waar zij met hun vraag naar toe kunnen. Het gevolg is dat de inwoners met veel verschillende hulpverleners en instanties te maken krijgen en soms van het ‘kastje naar de muur’ gestuurd worden. Dit willen wij als buurtteams voor de inwoner gemakkelijk maken.

Als buurtteams komen wij midden in de wijk te staan en gaan wij het contact aan met de inwoner en zijn/haar netwerk. Samen met de inwoner kijken wij naar een passende oplossing voor het probleem. Een oplossing die aansluit bij de inwoner zelf.