Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Buurtteams

De buurtteams zijn hét aanspreekpunt in de buurt voor ondersteuning en activering van inwoners van de gemeente Vlissingen. De buurtteams zijn er voor alle inwoners met vragen over onder andere ouder en kind, jeugd en jongeren, zorg en gezondheid, geldzaken en meedoen.

Een buurtteam bestaat uit sociaal werkers met verschillende achtergronden en ervaringen en ieder een eigen deskundigheid. De buurtteammedewerkers staan klaar om u te helpen, mee te denken met uw vraag en om samen met u de juiste oplossing te vinden. De hulp van buurtteams is altijd gratis.

Samenwerking met professionals

De buurtteams werken samen met vrijwilligers(organisaties), huisartsenpraktijken, woningcorporaties, sportverenigingen, onderwijsinstellingen en verzorgingscentra. Het doel van de samenwerking met deze partijen is om het welzijn binnen de gemeente Vlissingen te verhogen.

Hierdoor kunnen alle inwoners ondersteuning krijgen wanneer dat nodig is, in een vorm die voor hen werkt. De buurtteams benaderen de inwoners met ‘Mijn Positieve Gezondheid’ als uitgangspunt. 

Geldzaken

Jeugd en jongeren

Zorg en gezondheid

Meedoen

Ouder en kind

Werkwijze