Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Huishoudelijk afval en Afvalkalender

De gemeente Vlissingen maakt gebruik van verschillende inzamelmethoden voor huishoudelijk afval. De gemeenteraad heeft besloten tot het gefaseerd invoeren van ondergrondse afvalinzameling. Waar dit nog niet het geval is wordt het afval ingezameld via rolcontainers, verzamelcontainers of huisvuilzakken.

Digitale afvalwijzer

U kunt alle informatie over de afvalinzameling in onze gemeente online terugvinden in de digitale Afvalwijzer.

Digitale Afvalwijzer

Als u in de Afvalwijzer uw postcode en huisnummer invult, krijgt u direct uw persoonlijke afvalwijzer te zien. Verder vindt u daar informatie over de locaties van de containers en welk afval in welke bak/container hoort.

App op smartphone en tablet

Ook kunt u deze gratis ‘Afvalwijzer Middelburg-Vlissingen’ als app downloaden op uw smartphone of tablet. 

Gemeentelijke Afvalkalender 2022

Bij de rolcontainers wordt de ene week het restafval en de andere week het groente-, fruit- en tuinafval (gft) opgehaald. In de bijgevoegde downloadtabellen vindt u de Afvalkalenders voor 2022.

Wijkkalenders 

In de wijken Paauwenburg, Lammerenburg, Rosenburg en Ritthem zijn in 2018 en 2019 verschillende afvalproeven uitgevoerd om te kijken hoe we ons afval zo efficiënt mogelijk kunnen inzamelen. Met de inwoners van deze proefwijken is afgesproken dat de manier waarop zij hun afval inzamelden tijdens de proefperiode, hetzelfde blijft tot de gemeenteraad een besluit neemt over de nieuwe afvalinzameling voor de gemeente Vlissingen.

In 2021 heeft de gemeenteraad besloten dat pmd-afval (plastic, metaal en drankenkartons) aan de bron gescheiden wordt: inwoners scheiden hun pmd-afval thuis en we zamelen dit apart in. Door dit besluit zal de afvalinzameling voor sommige huishoudens veranderen. Hierover zal begin 2022 meer bekend worden. Belanghebbenden worden dan uitgebreid geïnformeerd. Tot die tijd zamelen wij het afval in zoals u dat gewend bent.

Downloads

Als u moeite heeft om één of meerdere bestanden in de bijgevoegde downloadtabel te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Afvalkalenders 2022

Downloads
TitelTypeDownloadLees voor
Afvalkalender 2022 Ritthem.cdr Download Lees voor
Afvalkalender 2022 Paauwenburg.cdr Download Lees voor
Afvalkalender 2022 Vlissingen Download Lees voor
Afvalkalender 2022 Lammerenburg en Rosenburg.cdr Download Lees voor

Wijkindeling en overzichtskaart afvalscheiding

Downloads
TitelTypeDownloadLees voor
Wijkindeling ophaaldagen PMD-afval 2022 Download Lees voor
Wijkindeling ophaaldagen groenafval 2022 Download Lees voor
Wijkindeling ophaaldagen restafval 2022 Download Lees voor