Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wecycle inleveractie 2018

Kleine elektrische apparaten
Recyclen van kleine elektrische apparaten

Ook dit jaar doet de gemeente weer mee aan de Wecycle actie. U kunt uw afgedankte, kleine elektrische apparaten en spaarlampen vanaf april inleveren bij de Milieustraat voor een Vlissings goed doel. De 25 gemeenten met de meeste punten, winnen € 1.000,- voor een goede doel. 

Goed doel

Het goede doel voor 2018 kunt u zelf aanmelden. Geeft een Vlissingse vereniging, club of goed doel voor 14 april 2018 op via e-mail gemeente@vlissingen.nl. Onder vermelding van 'Wecycle-actie' en voorzien van een goede motivatie. Het doel dat we uiteindelijk kiezen, maakt kans op een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle!

Hoe werkt het precies?

De actie loopt van 21 april tot en met eind augustus. Doel van de actie is zoveel mogelijk Vlissingers naar de Milieustraat krijgen om hun kleine, elektrische apparaten en spaarlampen in te leveren. Zo komen er veel punten binnen. Op de Milieustraat gaat u via uw smartphone naar de website www.wecycle.nl/inleveren. Via GPS wordt herkend of u echt op de Milieustraat bent. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, winnen een sponsorcheque van € 1.000,- voor het lokale goede doel.

Recyclen is belangrijk

Wecycle is een non-profitorganisatie en organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting. Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling.
Het doel van de inleveractie is dan ook om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de Milieustraat te stimuleren. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.