Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Oud papier

Oud papier is geen huisvuil, het wordt verwerkt tot nieuw papier. Daarom is het beter voor het milieu om oud papier apart van het huisvuil in te zamelen.
Er zijn in Vlissingen verschillende mogelijkheden om uw papier te (laten) verwijderen. In de als download bijgevoegde lijst vindt u een overzicht van alle haal- en brengmogelijkheden.

Nieuwsupdate 29 mei 2020, vanaf 1 juni weer ophalen oud papier

Het verruimen van de richtlijnen vanuit de overheid betekent dat we op 1 juni weer starten met het inzamelen van oud papier. Wij vragen u om u strikt te houden aan de volgende richtlijnen.

  • Hou 1,5 meter afstand. Ook tijdens het inzamelen met de vrachtwagen;
  • Niet meer dan 2 personen in de auto;
  • Hou de inzamelploeg op maximaal 2 personen (chauffeur niet inbegrepen);
  • Voorkom contact tussen de aanbieder en inzamelaar van het papier.

Als u weer gaat inzamelen of de brengvoorziening weer openstelt, vragen wij u om hierover zelf te communiceren. Hierbij kunt u aangeven hoe u de richtlijnen in acht neemt en op welke tijden u gaat inzamelen en/of op welke tijden de brengvoorziening open is.

Brengmogelijkheid

U kunt het papier altijd brengen naar een van de ondergrondse papiercontainers (PDF, 14 KB)  van de gemeente of een container/opslag van organisaties (zoals scholen, verenigingen, kerken en dergelijke).

Haalmogelijkheid

U mag het papier aan de kant van de weg zetten op de in het overzicht aangegeven wijken, op de aangegeven tijdstippen (gemiddeld 1 keer per maand). Het oud papier moet gebundeld zijn, verpakt in kartonnen dozen of papieren zakken. De pakketten mogen maximaal 15 kilo wegen.
In het inzamelschema is per buurt aangegeven, wanneer en door wie het papier aan huis wordt ingezameld. Als het oud papier 's ochtends wordt opgehaald, kunt u het papier voor 7.30 uur buiten zetten. Als het 's middags wordt opgehaald, kunt u het om 12.30 uur buiten zetten.

Wijzigingen

Inzamelen is maatwerk. Hierdoor kan het gebeuren dat er soms wijzigingen plaatsvinden. Deze worden bekend gemaakt via de gemeentelijke informatiepagina 'Blauw Geruite Kiel' in huis-aan-huis blad de Faam en verwerkt op deze pagina.

Downloads

Het bestand in de downloadtabel is weergegeven in PDF-formaat. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownload
Schema_papierinzameling_2020  Download