Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Huishoudelijk afval en Afvalkalender

De gemeente Vlissingen maakt gebruik van verschillende inzamelmethoden voor huishoudelijk afval. De gemeenteraad heeft besloten tot het gefaseerd invoeren van ondergrondse afvalinzameling. Waar dit nog niet het geval is wordt het afval ingezameld via rolcontainers, verzamelcontainers of huisvuilzakken. 

Afvalkalender 2020

Bij de rolcontainers wordt de ene week het restafval en de andere week het groente-, fruit- en tuinafval (GFT) opgehaald. Zie voor alle informatie de Afvalkalender 2020 (PDF, 1.540 KB) .

Wijkkalenders in de proefwijken

In de wijken Paauwenburg, Lammerenburg en Rosenburg en in Ritthem is het ophalen van het afval net iets anders geregeld. In 2018 en 2019 zijn in deze wijken verschillende afvalproeven uitgevoerd om te kijken hoe we ons afval zo efficiënt mogelijk kunnen inzamelen. De proeven zijn in de 1e helft van 2018 gestart en hadden een looptijd van 1 jaar. Inmiddels zijn alle proeven afgerond.
Met de inwoners in alle proefwijken is afgesproken dat de manier waarop zij hun afval inzamelden tijdens de proefperiode, daarna hetzelfde blijft. Dit blijft zo totdat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de nieuwe afvalinzameling voor de gehele gemeente Vlissingen. De aparte wijkkalenders vindt u in de bijgevoegde downloadtabel.

Downloads

De bestanden in de downloadtabel zijn weergegeven in PDF-formaat. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownload
Afvalkalender_2020_gemeente_Vlissingen  Download
Afvalkalender_2020,_Paauwenburg  Download
Afvalkalender_2020,_Lammerenburg_en Rosenburg  Download
Afvalkalender_2020,_Ritthem  Download
Wijkindeling_ophaaldagen_groene_container  Download
Wijkindeling_ophaaldagen_grijze_container  Download
Afvalscheiding,_overzichtskaart  Download