Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Proef Rosenburg en Lammerenburg

Uw afval is geen afval, maar een nieuwe grondstof. Goed uw afval scheiden levert meer grondstoffen op en is helemaal niet moeilijk. U houdt uw afval apart en de gemeente zorgt voor het hergebruik van de grondstoffen. Zo maken we het u zo gemakkelijk mogelijk en zorgen we samen voor een beter milieu.
In 2018 en 2019 zijn in diverse wijken verschillende proeven uitgevoerd om te kijken hoe we ons afval zo efficiënt mogelijk kunnen inzamelen. De proeven zijn in de 1e helft van 2018 gestart en hadden een looptijd van 1 jaar. Inmiddels zijn alle proeven afgerond.

Na de proef

Met de inwoners van alle proefwijken is afgesproken dat de manier waarop zij hun afval inzamelden tijdens de proefperiode, daarna hetzelfde blijft. Dit blijft zo totdat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de nieuwe afvalinzameling voor de gehele gemeente Vlissingen.

Bijzonderheden proef

Tijdens de afvalproef gebruikten alle huishoudens in de laagbouw in Rosenburg en Lammerenburg een 3e rolcontainer voor het apart houden van de plastic verpakkingen en drank- en zuivelpakken. Deze proef startte op 22 maart 2018 en is inmiddels afgerond.
De afvalinzameling is na afloop van de proefperiode hetzelfde gebleven. Dit is via bewonersbrieven en nieuwsbrieven gecommuniceerd aan alle betrokkenen. Dit blijft zo totdat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de nieuwe afvalinzameling voor de gehele gemeente Vlissingen.

Belangrijke data

  • 22 maart 2018: start van de proef;
  • September 2018: u ontving de vragenlijst voor de tussentijdse enquête over de proef;
  • November 2018: u ontving een nieuwsbrief met de resultaten van de proef van maart tot en met september 2018;
  • Maart 2019: u ontving de vragenlijst voor het einde van de proef. Ook vroegen we uw mening over hoe de nieuwe afvalinzameling in Vlissingen eruit moet zien;
  • 1 april 2019: einde van de proef. U blijft uw afval aanbieden zoals u doet in de proef, totdat de gemeenteraad een besluit neemt over de nieuwe afvalinzameling.

Hoe biedt u uw afval aan?

U heeft een extra rolcontainer voor plastic verpakkingen en drank- en zuivelpakken. In totaal heeft u 3 containers:

  1. Eén container voor uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Deze container legen wij elke 2 weken;
  2. Eén container voor plastic verpakkingen en lege drank- en zuivelpakken (pd-afval). De container legen wij elke 4 weken;
  3. Eén container voor restafval. Na het goed scheiden van uw afval houdt u maar weinig restafval over. Het is voldoende om deze container eenmaal per 4 weken te legen.

De afvalkalender voor Rosenburg en Lammerenburg is als download aan deze pagina toegevoegd.

Geen container voor restafval?

Wilt u het restafval liever wegbrengen naar een verzamelcontainer in uw wijk? Dat kan!

  • Uw container voor restafval nemen wij dan in. Laat dit ons weten via meldingen. Het restafval brengt u daarna zelf naar een brengvoorziening (verzamelcontainer) bij u in de buurt;
  • Uw containers voor pd-afval en voor gft-afval worden wel bij u aan huis geleegd.

Contact

Heeft u vragen na het lezen van deze informatie? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar gemeente@vlissingen.nl.

Downloads

De bestanden in de downloadtabel zijn weergegeven in PDF-formaat. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownload
Afvalkalender_2020,_Rosenburg_en_Lammerenburg  Download
Evaluatie_proef_extra_rolcontainer_Rosenburg_en_Lammerenburg  Download
Proef_Rosenburg_en_Lammerenburg,_veelgestelde vragen  Download
Proef_Rosenburg_en_Lammerenburg,_tekening_locatie  Download
Resultaten_bewonersonderzoek_Rosenburg_en_Lammerenburg_2018  Download
Proef_Rosenburg_en_Lammerenburg,_nieuwsbrief_januari 2019  Download
Proef_Rosenburg_en_Lammerenburg,_nieuwsbrief_februari 2018  Download