Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Ritthem

Het restafval in Vlissingen bestaat voor 88% uit herbruikbare grondstoffen en voor 12% uit écht restafval. Dat kan anders! Verandering van inzameling is noodzakelijk. Zo krijgen we samen vermindering van de hoeveelheid restafval voor elkaar.
Om te bepalen wat de beste inzamelwijze is, starten we in januari 2018 in 3 gebieden met een proef. De proeven zijn in de 1e helft van 2018 gestart en duren 1 jaar. Op deze pagina leest u alle bijzonderheden van de proef in Ritthem.

Hoe biedt u uw afval aan?

  • Sinds 23 januari 2018 halen we uw restafval niet meer aan huis op. Uw restafval brengt u naar een bovengrondse container bij u in de buurt. Een kaartje met de locaties van de bovengrondse containers is als download aan deze pagina bijgevoegd;
  • Uw restafval container gebruikt u voor uw PD-afval. Op de zijkanten van uw grijze container zijn 2 stickers geplakt met de tekst 'pd-afval';
  • Zit uw PD-container binnen 2 weken al vol? Dan brengt u uw PD-afval naar een ondergrondse container voor PD-afval. Raadpleeg dan de kaart met alle containers voor pd-afval, textiel, glas en papier;
  • Woont u buiten de dorpskern? Dan gebruikt u een grijze container met oranje deksel voor uw PD-afval.

GFT-afval en oud papier

Aan de inzameling van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en oud papier verandert niets. Dit blijft u inzamelen en aanbieden zoals u dat nu gewend bent.  

Bovengrondse containers voor restafval

De bovengrondse container bij u in de buurt opent u met een pas (in de vorm van een sleutelhanger). Deze pas is niet gekoppeld aan uw adres of aan uw naam. Doordat u uw pas gebruikt, weten we wanneer de container geleegd moet worden. Daarnaast wordt misbruik van de containers voorkomen, want alleen mensen met een pas hebben toegang.

Maatwerk

Bent u niet in staat om uw restafval zelf weg te brengen en kunt u op niemand terugvallen? U kunt dit melden via het e-mailadres afvalapart@vlissingen.nl of bellen naar 14 0118. Wij zoeken dan samen met u naar een passende oplossing.

Nieuwsbrief november 2017

Begin november ontving u een nieuwsbrief over alle wijzigingen en tips voor een betere afvalscheiding. Deze is als download aan deze pagina bijgevoegd.  

Ritthem (buiten de dorpskern)

Woont u in Ritthem, maar buiten de dorpskern? U gebruikt een grijze container met oranje deksel voor uw pd-afval. Het inzamelschema bij u is als volgt:

  • Een keer per 2 weken legen wij uw pd-container. Dat is in de even weken op dinsdag;
  • Een keer per 2 weken legen wij op dinsdag uw restafvalcontainer. 

Wilt u liever gebruik maken van een bovengrondse container voor het aanbieden van uw restafval? U kunt dit aan ons laten weten door een e-mail te sturen naar afvalapart@vlissingen.nl.
Let op: als u kiest voor het wegbrengen van uw restafval, dan krijgt u geen 3e kliko. U heeft dan een kliko voor pd-afval en een kliko voor gft-afval. De pd-kliko legen wij op dinsdag in de even weken. De gft-kliko legen wij op dinsdag in de oneven weken.    

Vragen

Heeft u toch nog vragen na het lezen van deze informatie? Of zijn de kaarten met de locaties van bovengrondse containers niet duidelijk voor u? Neemt dan contact op door een e-mail te sturen naar afvalapart@vlissingen.nl.

Downloads

De bestanden in de downloadtabel zijn weergegeven in PDF-formaat. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownload
Brief_inwoners_Ritthem_14-12-2017.pdf  Download
Gebied_Ritthem__containers_V2.pdf  Download
Proef_Souburg_en_Ritthem__nieuwsbrief_november_2017.pdf  Download