Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Proef Ritthem en Oost-Souburg

Het restafval in Vlissingen bestaat voor 88% uit herbruikbare grondstoffen en voor 12% uit écht restafval. Dat kan anders! Verandering van inzameling is noodzakelijk. Zo krijgen we samen vermindering van de hoeveelheid restafval voor elkaar.
In 2018 en 2019 zijn in diverse wijken verschillende proeven uitgevoerd om te kijken hoe we ons afval zo efficiënt mogelijk kunnen inzamelen. De proeven zijn in de 1e helft van 2018 gestart en hadden een looptijd van 1 jaar. Inmiddels zijn alle proeven afgerond.

Na de proef

Met de inwoners van alle proefwijken is afgesproken dat de manier waarop zij hun afval inzamelden tijdens de proefperiode, daarna hetzelfde blijft. Dit blijft zo totdat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de nieuwe afvalinzameling voor de gehele gemeente Vlissingen.

Bijzonderheden proef

Tijdens de afvalproef bracht u uw restafval weg naar een bovengrondse container bij u in de buurt. Inwoners van het buitengebied, gebruikten een 3e kliko voor pd-afval (plastic verpakkingen en drinkpakken). De afvalinzameling is na afloop van de proefperiode hetzelfde gebleven. Dit is via bewonersbrieven en nieuwsbrieven gecommuniceerd aan alle betrokkenen. Dit blijft zo totdat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de nieuwe afvalinzameling voor de gehele gemeente Vlissingen.

De 3 proefgebieden waren:

  • Ritthem (kern);
  • Middelburgsestraat / Dongestraat in Oost Souburg;
  • Citadel / Schans / Lunet / Ravelijn / Bastion / Vesting in Oost Souburg.

Belangrijke data

  • 23 januari 2018: start van de proef;
  • Juni 2018: u ontving de vragenlijst voor de tussentijdse enquête over de proef;
  • September 2018: u ontving een nieuwsbrief met de resultaten van de proef van januari tot en met juli 2018;
  • Januari 2019: u ontving de vragenlijst voor het einde van de proef. Ook vroegen we uw mening over hoe de nieuwe afvalinzameling in Vlissingen eruit moet zien;
  • 31 januari 2019: einde van de proef. U blijft uw afval aanbieden zoals u al deed in de proefperiode, totdat de gemeenteraad een besluit neemt over de nieuwe afvalinzameling.

De vorderingen van de afvalproeven leest u op de volgende pagina's:

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze informatie? Of zijn de kaarten met de locaties van bovengrondse containers niet duidelijk voor u? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar gemeente@vlissingen.nl.

Downloads

De bestanden in de downloadtabel zijn weergegeven in PDF-formaat. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownload
Afvalkalender_2020,_Oost-Souburg_en_Ritthem  Download
Evaluatie_proef_restafval_en_rolcontainer_Ritthem_en_Oost-Souburg  Download
Evaluatie_proef_duo_ondergrondse_container_Oost-Souburg  Download
Resultaten_bewonersonderzoek_Ritthem_en_Oost-Souburg_2018  Download
Proef_Souburg_en_Ritthem,_nieuwsbrief_oktober 2018  Download
Proef_Souburg_en_Ritthem,_nieuwsbrief_november 2017  Download