Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Proef Paauwenburg ondergrondse containers

Uw afval is geen afval, maar een nieuwe grondstof. Goed uw afval scheiden levert meer grondstoffen op! Een kwestie van doen. U houdt uw afval apart en de gemeente zorgt voor het hergebruik van de grondstoffen. Zo maken we het u zo gemakkelijk mogelijk en zorgen we samen voor een beter milieu.
In 2018 en 2019 zijn in diverse wijken verschillende proeven uitgevoerd om te kijken hoe we ons afval zo efficiënt mogelijk kunnen inzamelen. De proeven zijn in de 1e helft van 2018 gestart en hadden een looptijd van 1 jaar. Inmiddels zijn alle proeven afgerond.

Na de proef

Met de inwoners van alle proefwijken is afgesproken dat de manier waarop zij hun afval inzamelden tijdens de proefperiode, daarna hetzelfde blijft. Dit blijft zo totdat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de nieuwe afvalinzameling voor de gehele gemeente Vlissingen.

Bijzonderheden proef

De gemeente maakt meer ondergrondse containers geschikt voor plastic verpakkingen en drank- en zuivelpakken (pd-afval). Dat maakt het voor u makkelijker om uw pd-afval apart weg te brengen. In uw wijk zijn de meeste containers geschikt voor restafval.
Voor restafval staan in uw wijk ondergrondse containers en enkele bovengrondse containers. Zie voor het overzicht van de containers het als download bijgevoegde document 'Overzicht boven- en ondergrondse containers Paauwenburg'. Aan de inzameling van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en oud papier verandert niets. Dit blijft u inzamelen en aanbieden zoals u dat nu gewend bent.
De proef in uw wijk is gestart op 15 oktober 2018 en liep door tot eind mei 2019. Deze afvalproef is inmiddels dus afgelopen en de afvalinzameling is hetzelfde gebleven. Dit is via bewonersbrieven en nieuwsbrieven gecommuniceerd aan alle betrokkenen. Dit blijft zo totdat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de nieuwe afvalinzameling voor de gehele gemeente Vlissingen.

Veelgestelde vragen

Als bijlage bij deze pagina treft u een document met veelgestelde vragen aan.

Downloads

De bestanden in de downloadtabel zijn weergegeven in PDF-formaat. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownload
Afvalkalender_2020,_Paauwenburg  Download
Evaluatie_proef_ondergrondse_container_Paauwenburg  Download
Proef Paauwenburg,_veelgestelde_vragen_oktober 2018  Download
Overzicht_boven- en_ondergrondse_containers_oktober 2018  Download
Nieuwsbrief_Paauwenburg,_ondergrondse_container_mei_2018  Download