Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Proef Paauwenburg 3e rolcontainer

Uw afval is geen afval, maar een nieuwe grondstof. Goed afval scheiden levert meer grondstoffen op. U houdt uw afval apart en de gemeente zorgt voor het hergebruik van de grondstoffen. Zo maken we het u zo gemakkelijk mogelijk en zorgen we samen voor een beter milieu.
In 2018 en 2019 zijn in diverse wijken verschillende proeven uitgevoerd om te kijken hoe we ons afval zo efficiënt mogelijk kunnen inzamelen. De proeven zijn in de 1e helft van 2018 gestart en hadden een looptijd van 1 jaar. Inmiddels zijn alle proeven afgerond.

Met de inwoners van alle proefwijken is afgesproken dat de manier waarop zij hun afval inzamelden tijdens de proefperiode, daarna hetzelfde blijft. Dit blijft zo totdat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de nieuwe afvalinzameling voor de gehele gemeente Vlissingen.

Bijzonderheden proef

Tijdens de afvalproef gebruikten alle huishoudens in de laagbouw van Paauwenburg een 3e rolcontainer voor het apart houden van de plastic verpakkingen en drank- en zuivelpakken.
De afvalinzameling is na afloop van de proefperiode hetzelfde gebleven. Dit is via bewonersbrieven en nieuwsbrieven gecommuniceerd aan alle betrokkenen. Dit blijft zo totdat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de nieuwe afvalinzameling voor de gehele gemeente Vlissingen.

Straten proefgebied

Op de als download bijgevoegde plattegrond vindt u alle straten die deelnamen aan de proef. Tot het proefgebied behoorden ook:

 • Chopinlaan tot aan de Paauwenburgweg;
 • Fie Carelsenlaan;
 • Albert van Dalsumlaan;
 • Luzacstraat, huisnummers 2 tot en met 14 en 1 tot en met 9;
 • Ruys de Beerenbrouckstraat, huisnummers 18 tot en met 36 en 135 tot en met 169.  

In de Schubertlaan gebruikten inwoners de 3e rolcontainer voor pd-afval. De andere straten van de componistenbuurt namen geen deel aan deze afvalproef.

Belangrijke data

 • 11 juni 2018: start van de proef;
 • November 2018: u ontving een vragenlijst voor de tussentijdse enquête over de proef;
 • Januari 2019: u ontving een nieuwsbrief met de uitkomst van de enquête. Ook stonden in de nieuwsbrief de resultaten van de proef van juni tot en met december 2018;
 • Mei 2019: u ontving de vragenlijst voor het einde van de proef. Ook vroegen we uw mening over hoe de nieuwe afvalinzameling in Vlissingen eruit moet zien;
 • 1 juni 2019: einde van de proef. U blijft uw afval aanbieden zoals u deed in de proefperiode, totdat de gemeenteraad een besluit neemt over de nieuwe afvalinzameling.

Hoe biedt u uw afval aan?

U heeft een extra rolcontainer voor plastic verpakkingen en drank- en zuivelpakken. In totaal heeft u 3 containers:

 1. Eén container voor uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Deze container legen wij elke 2 weken.
 2. Eén container voor plastic verpakkingen en lege drank- en zuivelpakken (pd-afval). Deze container legen wij elke 4 weken;
 3. Eén container voor restafval. Na het goed scheiden van uw afval houdt u maar weinig restafval over. Het is voldoende om ook deze container eenmaal per 4 weken te legen.

Zie meer informatie de als download bijgevoegde Afvalkalender Paauwenburg. Let op: deze wijkkalender vervangt de algemene gemeentelijke Afvalkalender.

Geen container voor restafval?

Wilt u het restafval liever wegbrengen naar een verzamelcontainer in de buurt? Dat kan.

 • Uw container voor restafval nemen wij dan in. Het restafval brengt u daarna zelf naar een ondergrondse container in het andere deel van Paauwenburg, bijvoorbeeld bij de supermarkt;
 • Uw containers voor pd-afval en voor gft-afval worden nog wel bij u aan huis geleegd.

Wilt u uw restafval wegbrengen? Laat het ons weten via e-mail meldingen@vlissingen.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vragen?

Heeft u vragen na het lezen van deze informatie? Neem dan contact op via e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Veelgestelde vragen

Als download bij deze pagina treft u een document met veelgestelde vragen aan.

Downloads

De bestanden in de downloadtabel zijn weergegeven in PDF-formaat. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownload
Afvalkalender_2020,_Paauwenburg  Download
Proef Paauwenburg,_veelgestelde_vragen_oktober 2018  Download
Nieuwsbrief_Paauwenburg,_3e_rolcontainer_mei_2018  Download
Plattegrond_proefgebied_Paauwenburg  Download
Overzicht_boven- en_ondergrondse_containers_oktober 2018  Download