Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Campagne 'Afval apart, gewoon doen!

Logo campagne 'Afval apart, gewoon doen!'

De hoeveelheid restafval in Vlissingen moet de komende jaren omlaag. Er verdwijnt per persoon gemiddeld 291 kilo per jaar in de grijze container of de grijze zak. Goed afval scheiden is belangrijk. Hoe minder restafval in de verbrandingsoven verdwijnt, hoe minder waardevolle grondstoffen er verloren gaan. Want uw afval is geen afval, maar een nieuwe grondstof. Met de campagne 'Afval apart, gewoon doen!' laat de gemeente haar inwoners zien dat goed afval scheiden niet moeilijk is.

Aandacht voor afval scheiden

In de week van 3 juli 2017 viel bij alle inwoners van de gemeente een eerste nieuwsbrief op de deurmat. In deze nieuwsbrief vertelt wethouder Elliott over het belang van afval scheiden en deze campagne. Ook leest u hoe de verschillende afvalstromen eruit zien. In artikelen die periodiek in huis-aan-huisblad de Faam verschijnen, lichten we steeds een andere afvalstroom toe. Zo weet u precies welke afvalstromen er zijn, welke producten bij welke afvalstroom horen en waar u uw eigen afval kwijt kunt.

Proeven afvalinzameling 2017-2018

De gemeente Vlissingen benadrukt het belang van het op de juiste wijze scheiden van afval. Alle gemeenten in Nederland werken eraan om bijvoorbeeld het huishoudelijk restafval flink te verminderen naar 100 kg per inwoner vanaf 2020. Ook in Vlissingen willen we toe naar minder restafval. In 2018 voeren we verschillende proeven uit in diverse wijken, om afval zo efficiënt mogelijk in te zamelen.  

Soorten proeven

De proeven bestaan onder meer uit:

  • Meer scheiding van plastic, kunststof en drankkartons (pd-afval). Door een 3e kliko beschikbaar te stellen wordt het apart houden van pd-afval een stuk makkelijker. Deze proef houden wij in Lammerenburg en Rosenburg en in een deel van Paauwenburg;
  • Restafval wegbrengen naar de verzamelcontainer in de buurt. De grijze container wordt dan geschikt gemaakt voor het inzamelen van pd-afval. Deze proef vindt plaats in Ritthem en een deel van Oost-Souburg;
  • Restafval en pd-afval wegbrengen naar een verzamelcontainer in de buurt. Deze proef houden wij in een deel van Paauwenburg en Oost-Souburg;
  • Meer aandacht voor afvalscheiding in de hoogbouw. Dit doen we in samenwerking met Studentencampus Joost de Moorstraat.

De proeven starten begin 2018 en duren 1 jaar. Bewoners uit de wijken waar de proeven lopen, zijn betrokken bij de plannen en worden tijdig geïnformeerd.

Proef 1, start januari 2018

Deze proef vindt plaats in:

  • Ritthem (kern);
  • Middelburgsestraat / Dongestraat in Oost-Souburg;
  • Citadel / Schans / Lunet / Ravelijn / Bastion / Vesting in Oost-Souburg.

Zie voor meer informatie de projectpagina.

Proef 2, start maart 2018

Deze proef vindt plaats in:

  • Rosenburg;
  • Lammerenburg.

Zie voor meer informatie de projectpagina.

Informatie

Als bijlage bij deze pagina treft u een document met veelgestelde vragen aan. Staat uw vraag er niet tussen? Stel dan uw vraag via e-mail afvalapart@vlissingen.nl of telefoonnummer 14 0118.

Interessante websites

Downloads
TitelTypeDownload
Campagne_'Afval apart, gewoon doen!',_veelgestelde_vragen Download
Campagne_'Afval apart, gewoon doen!',_nieuwsbrief_juli_2017 Download