Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Campagne 'Afval apart, gewoon doen!

Logo campagne 'Afval apart, gewoon doen!'

De hoeveelheid restafval in Vlissingen moet de komende jaren omlaag. Er verdwijnt per persoon gemiddeld 291 kilo per jaar in de grijze container of de grijze zak. Goed afval scheiden is belangrijk. Hoe minder restafval in de verbrandingsoven verdwijnt, hoe minder waardevolle grondstoffen er verloren gaan. Want uw afval is geen afval, maar een nieuwe grondstof. Met de campagne 'Afval apart, gewoon doen!' laat de gemeente haar inwoners zien dat goed afval scheiden niet moeilijk is.

Proeven afvalinzameling 2018-2019

De gemeente Vlissingen benadrukt het belang van het op de juiste wijze scheiden van afval. Alle gemeenten in Nederland werken eraan om bijvoorbeeld het huishoudelijk restafval flink te verminderen naar 100 kg per inwoner vanaf 2020. Ook in Vlissingen willen we toe naar minder restafval.
In 2018 en 2019 voeren we verschillende proeven uit in diverse wijken, om afval zo efficiënt mogelijk in te zamelen.

Soorten proeven

De proeven bestaan onder meer uit:

  • Meer scheiding van plastic verpakkingen en drank- en zuivelpakken (pd-afval). Door een 3e kliko beschikbaar te stellen wordt het apart houden van pd-afval een stuk makkelijker. Deze proef houden wij in Lammerenburg, Rosenburg en in een deel van Paauwenburg;
  • Restafval wegbrengen naar de verzamelcontainer in de buurt. De grijze container wordt dan geschikt gemaakt voor het inzamelen van pd-afval. Deze proef vindt plaats in Ritthem en een deel van Oost-Souburg;
  • Restafval en pd-afval wegbrengen naar een verzamelcontainer in de buurt. Deze proef houden wij in een deel van Paauwenburg;
  • Meer aandacht voor afvalscheiding in de hoogbouw. Dit doen we in samenwerking met Studentencampus Joost de Moorstraat.

De proeven zijn in de 1e helft van 2018 gestart en duren 1 jaar. Bewoners uit de wijken waar de proeven lopen zijn betrokken bij de plannen.

Proef Ritthem en Oost-Souburg, gestart januari 2018

Deze proef vindt plaats in:

  • Ritthem (kern);
  • Middelburgsestraat / Dongestraat in Oost-Souburg;
  • Citadel / Schans / Lunet / Ravelijn / Bastion / Vesting in Oost-Souburg.

Zie voor meer informatie de projectpagina.

Proef Rosenburg en Lammerenburg, gestart maart 2018

Deze proef vindt plaats in:

  • Rosenburg;
  • Lammerenburg.

Zie voor meer informatie de projectpagina.

Proef Paauwenburg, gestart juni 2018

Deze proef vindt plaats in Paauwenburg en bestaat uit 2 delen:

Informatie

Als bijlage bij deze pagina treft u een document met veelgestelde vragen aan. Staat uw vraag er niet tussen? Stel dan uw vraag via e-mail afvalapart@vlissingen.nl.

Interessante websites

Downloads

De bestanden in de downloadtabel zijn weergegeven in PDF-formaat. Als u moeite heeft om bestanden van dit formaat te lezen of als dit onduidelijkheden voor u oplevert, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0118 of e-mail gemeente@vlissingen.nl.

Downloads
TitelTypeDownload
Afvalkalender_2019_Paauwenburg Download
Afvalkalender_2019_Lammerenburg Download
Afvalkalender_2019_Ritthem Download
Bewonersonderzoek_Afvalscheiding_Ritthem_en_Oost-Souburg_2018 Download
Afvalscheiding,_overzichtskaart Download
'Afval apart, gewoon doen!',_veelgestelde_vragen Download
'Afval apart, gewoon doen!',_nieuwsbrief_juli_2017 Download