Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wmo-vervoer startte op 1 juni 2020 onder voorwaarden weer op

Gepubliceerd op 2 juni 2020
Stadhuis in Vlissingen

Nu de samenleving geleidelijk weer op gang komt, neemt de vraag naar Wmo-vervoer sterk toe. Daarom is het vanaf 1 juni 2020 voor Zeeuwse pashouders weer mogelijk om onder voorwaarden gebruik te maken van Wmo-vervoer. Door de coronacrisis konden pashouders vanaf 25 maart alleen gebruik maken van Wmo-vervoer voor strikt noodzakelijke ritten: bezoeken aan huisarts, ziekenhuis of supermarkt.

Maatregelen

Uiteraard worden er in het Wmo-vervoer de nodige beschermende maatregelen getroffen, omdat de 1,5-meter afstand in een voertuig onmogelijk te realiseren is. Zo moeten chauffeur en passagier beiden een mondkapje dragen. Voor de passagier geldt dat deze zelf voor een niet-medisch mondkapje moet zorgen.

Voorwaarden

Omdat er per personenvoertuig slechts 1 klant kan worden vervoerd (per bus 2 klanten) en er geen extra capaciteit aan voertuigen en chauffeurs beschikbaar is, gelden de volgende voorwaarden.

 • Ritten vinden alleen plaats tussen 7.00 en 19.00 uur.
  Hierdoor kan de beschikbare capaciteit die normaal gesproken in de avond wordt ingezet, verplaatst worden naar de (mid)dag.
 • De aanmeldtijd voor het bestellen van een rit bij de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland (GVZ), is aangepast van 1 uur naar minimaal 24 uur.
  Door het verruimen van de aanmeldtijd kan er vooruit worden gepland en is er beter inzicht in de nog beschikbare vervoerscapaciteit voor de volgende dag. Hierdoor heeft de klant ook vroegtijdig helderheid over de mogelijkheid om te reizen en kan GVZ ook alternatieve reistijden aanbieden;
 • Er vindt prioriteitsstelling plaats op ritboekingen en planning;
 • Medisch noodzakelijke ritten krijgen altijd voorrang;
 • Specifieke vervoersindicaties zijn vooralsnog niet mogelijk.
  Dit eerder genomen besluit blijft gelden. Het betreft indicaties als voorin taxi, geen bus en kamer-tot-kamer vervoer.

Wmo-vervoer

In Zeeland maken ruim 15.000 mensen gebruik van Wmo-vervoer. Zij hebben op grond van de Wet Maatschappelijke ondersteuning van de gemeente een indicatie gekregen en zijn in het bezit van een Wmo-vervoerspas.

Lees meer over berichtgeving coronavirus

 • Op de pagina Corona nieuwsoverzicht vindt u alle berichtgeving van de gemeente Vlissingen over het coronavirus. In de alinea 'Nieuws' ziet u ook welke activiteiten en bijeenkomsten zijn afgelast of uitgesteld.;
 • Op de pagina Corona en ondernemers vindt u informatie die voor ondernemers belangrijk is.