Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Vrijwilligersmarkt 2019 trekt breed publiek in de Lasloods

Gepubliceerd op 16 september 2019
Bezoek op de Vrijwilligersmarkt 2019

Wethouder Els Verhage opende op 12 september de grote vrijwilligersmarkt. Organisaties kregen weer de kans hun diensten bekend te maken en vrijwilligers voor zich te winnen. En bezoekers konden bij 65 organisaties een passende vrijwilligersjob proberen te vinden.
Het Vrijwilligerspunt Vlissingen organiseerde deze markt samen met Samen Vrijwillig (Stichting Welzijn Middelburg) en HZ University of Applied Sciences. Voor het eerst vond de markt plaats in de Lasloods in Vlissingen. Daar waren de meeste bezoekers zeer over te spreken.

Door Inge Caljouw

Volle hal

"Een prettige ruime opzet", zegt Jacqueline Oude Hesselink over de nieuwe locatie. Ze staat voor het 3e jaar op de vrijwilligersmarkt voor de organisatie Digisteun. "We hopen zoveel mogelijk mensen te bereiken om ze meer te vertellen over wat wij doen." Dat moet lukken, de Lasloods stroomt behoorlijk vol.
Intussen kijkt Liz Raadsen op haar plattegrond met alle kramen, op zoek naar interessant vrijwilligerswerk. "Ik had in het verleden een tekstbureau, ik schrijf graag. Ik zoek iets met taal en mensen helpen. Ik zat in een depressie en daar wil ik niet in terug, dus zoek ik een leuke klus om mijn tijd nuttig te besteden."

Ideeën opdoen

Shelly Joziasse staat met haar organisatie 'De Leukste Bingo van Zeeland' op de markt en verwacht een hoge opkomst. "We zijn zojuist uitgestald en 3 flyers zijn we al kwijt, dat begint goed. Ik denk dat het heel nuttig is om met onze organisatie op deze markt te staan. Hier loopt een ander slag mensen die gericht opzoek gaan naar een vrijwilligersfunctie. Als we 1 of 2 nieuwe vrijwilligers na deze middag aan ons kunnen binden, zijn we zeer tevreden", aldus Shelly.
De kraam van de Senioren Vereniging Souburg en omstreken staat dit jaar voor het eerst op de vrijwilligersmarkt. Voorzitter Gerard Wortman: "We hopen dat we wat jongere vrijwilligers aan ons kunnen binden voor begeleiding bij onze activiteiten. Voor mij wordt het erg zwaar, ik ben kapot na een activiteitenmiddag. Straks ga ik een rondje doen door de hal, om ideeën op te doen bij andere organisaties. Wie weet zie of hoor ik nog tips hoe we nog efficiënter vrijwilligers kunnen werven."

Studenten

De Lasloods stroomt ook vol met studenten die hun slag proberen te slaan. Ze zijn op zoek naar een vrijwilligersbaan of stageplaats. De 20-jarige Jikie zit in het eerste jaar en moet voor haar opleiding Social Work 120 uur vrijwilligerswerk doen. "Heel handig zo’n markt", zegt ze. "Ik kom uit Den Haag en ben niet bekend in Vlissingen, dus fijn dat ik mij hier kan oriënteren. Volgend jaar mag ik stage lopen, daar hoop ik ook alvast ideeën voor op te doen. Jiki is op haar plaats op de markt, er is legio variëteit aan werk te vinden.