Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Wet dwangsom bij niet tijdig beslissen

Denkt u in aanmerking te komen voor een subsidie? Wilt u een evenement organiseren en heeft u hiervoor een evenementenvergunning nodig? Wenst u te gaan bouwen en heeft u hiervoor een aanvraag bouwvergunning ingediend? Of bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente en overweegt u een bezwaarschrift in te dienen?

Aanvraag of bezwaarschift

In al deze gevallen moet u een aanvraag of bezwaarschrift indienen bij de gemeente. Nadat u de aanvraag hebt gedaan of bezwaarschrift hebt ingediend , moet u wachten tot de gemeente een beslissing genomen heeft. Die beslissing is belangrijk voor u, dus u wilt zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. Soms komt die beslissing helaas niet op tijd.

Wet

Daarom is met ingang van 1 oktober 2009 de 'Wet dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen’ van kracht geworden'. Deze wet versterkt uw positie in het geval dat de overheid niet tijdig over uw aanvraag of bezwaarschrift beslist.
Wilt u weten wat u moet doen als de gemeente niet op tijd beslist op een vergunning of bezwaarschrift? Kijk dan in de als download bijgevoegde documenten.

Downloads
TitelTypeDownloadLees voor
Dwangsom_en_beroep_bij_te_laat_beslissen.pdf Download Lees voor
Procedure_voor_dwangsom_bij_niet_tijdig_beslissen.pdf Download Lees voor
Formulier_ingebrekestellen_bij_niet_tijdig_beslissen.pdf Download Lees voor