Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Werken bij de gemeente

Vlissingen is een maritieme stad in hart en nieren. Hoe kan het ook anders. Het ligt daar waar de Schelde, de drukst bevaren rivier van Europa, de Noordzee instroomt. Nergens anders in Nederland heb je het gevoel dat de enorme zeeschepen zo over je voeten kunnen varen.
Samen met de dorpen Oost-Souburg en Ritthem vormt Vlissingen een gemeente met circa 44.500 inwoners. De parels van Vlissingen zijn de boulevard en het strand. ’s Zomers krijg je er een vakantiegevoel en in koudere tijden kun je er heerlijk uitwaaien. Op de kop van de Boulevard staat Michiel de Ruijter. Je kunt hem niet missen. De geboren Vlissinger en zeeheld uit de 17e eeuw blijft tot de verbeelding spreken.

Over werken in Vlissingen

Samen met Terneuzen is Vlissingen de 3e havenstad van Nederland. De havens, handel, industrie, studenten en de vele inwoners die oorspronkelijk uit andere landen komen en andere gewoonten meebrachten en -brengen, maken Vlissingen kleurrijk en internationaal.
Een groot deel van de werkgelegenheid is gerelateerd aan de haven en het water. Hoewel Vlissingen meer dan alleen een havenstad is, blijven de Vlissingers trots op deze benaming. De Westerschelde en de Noordzee zijn van levensbelang voor de economie. Het zoute water is niet alleen een deel van de gemeente, het stroomt als het ware ook door de aderen van haar inwoners.

Over werken voor Vlissingen

De gemeentelijke organisatie is als de stad zelf: no-nonsens, direct, open en kleurrijk. Bij de gemeente werken mensen die weten wat ze kunnen en weten waar ze het voor doen. Velen raken verslingerd aan Vlissingen en de zee en willen er nooit meer weg. Het stadhuis is een inspirerende werkplek. Een mooi, heel open pand met een overdekt plein dat buitenlands aandoet. De zee, het strand en de boulevards liggen op amper 250 meter afstand. Als je wilt, kun je de werkdag met een frisse duik beginnen.
Binnen de organisatie is volop ruimte voor eigen inbreng. Kom je zelf met een idee of een initiatief, dan kijken we daar serieus naar. Wij geloven erin dat mensen die niet alleen vanuit hun vakkennis, maar ook vanuit betrokkenheid handelen, de goede keuzes maken.