Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Arbeidsvoorwaarden

Bruisend en divers is het werken voor de gemeente Vlissingen. Nieuwe ontwikkelingen zorgen voor nieuwe taken. Hierbij past een aantrekkelijke set arbeidsvoorwaarden en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
Kom je werken bij de gemeente? Dan gelden voor jou de afspraken zoals vastgelegd in de CAR-UWO. Dit zijn 2 overeenkomsten, die samen de cao voor gemeenten vormen:

  1. Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR);
  2. Uitwerkingsovereenkomst (UWO).

Beloning

Je ontvangt een goed salaris, afgestemd op het functieniveau. Daarnaast bouw je iedere maand 16,8% budget op van je bruto salaris. Dit kun je naar eigen wens inzetten of laten uitbetalen gedurende het jaar. Ideaal als je tussendoor graag een extraatje ontvangt of juist wat extra verlof wilt.  

Werktijden

Een fulltime job betekent een 36-urige werkweek. Dat is tot wel 4 uur in je voordeel ten opzichte van veel andere werkgevers. Nog een pluspunt is dat je deze uren flexibel kunt invullen. Zo sluiten werk en privé perfect op elkaar aan!  

Verlof

Bij een fulltime dienstverband heb je recht op 22 verlofdagen per jaar (bij deeltijd naar verhouding) en vanaf je 30e krijg je opbouwend leeftijdsverlof. Flexibiliteit is er ook voor het opnemen van je uren. Uiteraard kijken we van te voren of het past in de planning.  

Ontwikkeling

Bruisend als de branding en dus constant in beweging. Dat is de gemeente Vlissingen en daarmee ook de werknemers. Eigen initiatief wordt op prijs gesteld en de ruime opleidingsmogelijkheden zorgen ervoor dat je nooit stil hoeft te staan.  

Vergoeding reiskosten

Als echte Zeeuw deins je er niet voor terug om de fiets te pakken naar het werk, maar de gemeente komt je tegemoet met een reiskostenvergoeding. Deze wordt vastgesteld op basis van de kortste route en telt vanaf 5 kilometer tot en met 50 kilometer enkele reis. Zit je daaronder, dan kun je dat deel uitruilen met je budget.

Regelingen

  • Zorgverzekering met collectieve korting bij IZA (via salaris), CZ en Menzis;
  • Stoppen met werken: de pensioenopbouw is ondergebracht bij het ABP;
  • Gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid met collectieve korting bijverzekeren bij Loyalis.