Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Werken bij de gemeente Vlissingen

Samen met Oost-Souburg en Ritthem vormt Vlissingen een gemeente met ruim 44.000 inwoners. Door de unieke ligging aan de Westerschelde heeft Vlissingen goud in handen. Talloze zeeschepen varen vlak langs de boulevards van Vlissingen. Zij laden en lossen hun goederen in de havens van het internationale havengebied North Sea Port, waaronder die van Vlissingen.
De havens, handel, industrie en studenten en inwoners met een mix aan culturen maken Vlissingen kleurrijk en internationaal. De Westerschelde en de Noordzee zijn erg belangrijk voor de economie. Het zoute water is niet alleen een deel van de gemeente Vlissingen, het stroomt als het ware ook door de aderen van haar inwoners. 

Klantgericht en transparant

De gemeente Vlissingen als organisatie is als de stad zelf: no-nonsens, direct, open en kleurrijk. Ongeveer 350 mensen werken hier op een klantgerichte en transparante manier aan alle uitdagingen die Vlissingen te bieden heeft. Ze weten wat ze kunnen en waar ze het voor doen. Zij zijn trots op het werk dat zij voor Vlissingen doen. Daarbij krijgen ze volop vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor ontwikkeling.
Velen raken verslingerd aan Vlissingen en de zee en willen er nooit meer weg. De zee, het strand en de boulevards liggen op amper 250 meter afstand van het stadhuis. Als je wilt, kun je de werkdag met een frisse duik beginnen.

Karakter

Bij de gemeente Vlissingen draait het om mensen. Wie hier werkt, kan echt het verschil maken. Elkaar helpen en samenwerken vinden we heel belangrijk om de stad mooi, schoon en veilig te houden. En ook zodat iedereen mee kan doen.
Daarom zijn we continu op zoek naar kansen voor vernieuwing en verbetering. En zoeken we naar de beste mensen. Mensen die een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van een stad, aan een organisatie die nooit stil staat. Werken in de gemeente Vlissingen is dynamisch en uitdagend; Vlissingen heeft karakter!

Je carrière staat nooit stil

De samenleving blijft veranderen, net als wetgeving en overheidsmaatregelen. Onder andere hierdoor blijft je werk uitdagend en interessant. Binnen de organisatie is volop ruimte voor eigen inbreng. Kom je zelf met een idee of een initiatief, dan kijken we daar serieus naar. Wij geloven erin dat mensen die niet alleen vanuit hun vakkennis, maar ook vanuit betrokkenheid handelen, de goede keuzes maken.
En ben je uitgekeken op je baan, dan krijg je bij ons de kans om door te groeien naar een nieuwe uitdaging. We helpen je bij je zoektocht, zelfs al is dat buiten de gemeente Vlissingen. Je krijgt bij ons de ruimte om te doen wat het best bij je past.

Jezelf ontwikkelen

Of je nu veel of weinig ervaring hebt, bij ons krijg je de kansen om je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met opleidingen of trainingen. En ook in je werkzaamheden en loopbaan zijn er meer dan voldoende doorgroeimogelijkheden. Je draagt bij aan jouw professionele ontwikkeling en daarmee ook aan een mooier Vlissingen.

Frontofficemedewerker Chelsea: 
"Jaarlijks komen er zo’n 500 internationale studenten naar de HZ University of Applied Sciences en maken zij mijn werk als frontofficemedewerker nog een stukje internationaler’’ aldus Chelsea. Benieuwd hoe jij binnen de gemeente Vlissingen internationaal aan het werk kan? Bekijk dan onze vacatures!"

Stage lopen en afstuderen

Wil jij graag stage lopen of afstuderen bij de gemeente Vlissingen? Hou dan deze pagina in de gaten. Hier worden de stage- en afstudeervacatures geplaatst.
Je kunt ook altijd een open sollicitatie insturen via e-mail HR@Vlissingen.nl.

Uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden

Bij de gemeente Vlissingen heb je veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Er zijn mogelijkheden te over om zowel aan je persoonlijke als professionele groei te werken. Daarbij kun je bij ons rekenen op een passend salaris met een goede pensioenregeling en een reiskostenvergoeding. Ook bieden we je: 

  • Flexibele werktijden;
  • De mogelijkheid om thuis te werken (in veel functies);
  • De mogelijkheid om parttime te werken;
  • Korting op je zorgverzekering;
  • Een laptop en telefoon van de werkgever (in veel functies);
  • En dat in een open en informele werksfeer.

Voorwaarden op maat

Naast de uitstekende primaire voorwaarden, kun je bij ons zelf een pakket met aanvullende arbeidsvoorwaarden samenstellen.
Je bouwt namelijk een budget (IKB) op van 17,05% op basis van je jaarsalaris. Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd, een fiets of E-bike of extra reiskostenvergoeding.