Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

BELEIDSNOTITIE EN BELEIDSREGELS OMZETTEN EN SPLITSEN ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE VLISSINGEN 2021

Originele publicatie downloaden:
Link naar originele publicatie:
Type bekendmaking:
Overige overheidsinformatie
Publicatiedatum:
woensdag 14 april 2021BELEIDSNOTITIE EN BELEIDSREGELS OMZETTEN EN SPLITSEN ZELFSTANDIGE WOONRUIMTE VLISSINGEN 2021

Burgemeester en wethouders van Vlissingen hebben op 6 april 2021 de Beleidsnotitie en beleidsregels omzetten en splitsen zelfstandige woonruimte Vlissingen 2021 vastgesteld.

De gemeenteraad heeft het gemeentelijk beleid voor het omzetten en splitsen van zelf­standige woon­ruimte op 11 maart 2021 vastgelegd in de Huisvestingsverordening Vlissingen 2021. Het gaat over de regels om zelf­standige woningen "om te zetten" naar onzelfstandige woonruimten [kamerverhuur/­be­woning] en om deze te "splitsen" in meer zelfstandige woningen of appartementen/ studio’s.

In de beleidsnotitie en in de beleidsregels hebben burgemeester en wethouders een uitwerking gegeven van artikel 6 van de Huisvestingsverordening Vlissingen 2021. Voor een omzetting en splitsing [woning­vorming] van woonruimte is een vergunning nodig. Op grond van de Huisvestingsverordening 2021 moet bij beoordeling van de vergunningaanvraag een belangenafwezig plaatsvinden. Het gaat om het belang van het behoud of de samenstelling van de woonruimtevoorraad, om het belang van het behoud van de leefbaarheid en om het belang van de aanvrager.

De beleidsnotitie en de beleidsregels zijn in te zien en te raadplegen via de gemeentelijke website.

Voor informatie over de toepassing van de beleidsnotitie en van de beleidsregels kan contact worden opgenomen met gemeente Vlissingen, de heer M. Kavsitli, tel. 0118-487588.

Vlissingen, 14 april 2021